Af Çıkıyor

Asker kaçaklarına af geliyor!
AKP, bugüne kadar zorunlu askerlik görevini yapmayan, 40 yas ve bir üstü vatandaşlara kereye mahsus af getirilmesi için çalışma başlattı.
AKP Iğdır Milletvekili Ali Güner'in imzasını taşıyan ve yasa teklifi olarak Meclis Başkanlığı'na sunulması beklenen çalışmayı ilgili bakanlıkların incelediği belirtildi. Tekliften, zorunlu askerlik yapan, Askeri cezaevlerinde bulunan, Askeri suçtan Hüküm giymiş ve firari görünen 40 yas ve üstü vatandaşların da yararlanması öngörülüyor .

ANKA'nın edindiği bilgilere Gore; henüz Meclis Başkanlığı'na sunulmayan ancak, ilgili bakanlıkların üzerinde çalıştığı düzenlemeye Gore; 1111 sayılı Askerlik Kanunu'na geçici bir madde eklenerek, yapmamış askerliğini 40 yas ve bir üstü vatandaşlara kereye mahsus af getirilmesi öngörülüyor.

Hazırlanan teklifle; "Bugüne kadar zorunlu askerlik görevini yapmayan 40 yas ve üstü vatandaşlar ile Su An zorunlu askerlik vazifesini yapan 40 yas ve üstü vatandaşlar, Askeri cezaevlerinde bulunanlar, Askeri suçlardan Hüküm giymiş olanlar ve firari görünen 40 yas ve üstü vatandaşlar da dahil, bir defaya mahsus olmak üzere affedilmesi "öngörülüyor.

AKP Grubunda üzerinde inceleme yaptığı çalışmanın gerekçesinde "Ülkemizde çeşitli nedenlerden, zorunlu askerlik görevini yapmayan, 40 yas ve üstü binlerce vatandaşımız bulunmaktadır. Bu durum askerliğini yapmayan vatandaşlarımız için Büyük sorunlar teşkil etmektedir. Bir defaya mahsus af edilecek olması binlerce aileyi zor durumdan kurtaracak. Toplumsal huzurun temininde olumlu bir olacaktır "görüşlerine yer verildi. ANKA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM