Aysel Polat Hamile Olduğu İçin Sosyal Hizmetler Ve Çocuk Esirgeme Kurumunca İşten Atıldı


SHÇEK hamile işçisini işten çıkardı

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK), taşeron işçi Aysel Polat’ı hamile olduğu için işten çıkardı.

SHÇEK’e bağlı Ağaçlı Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde taşeron işçi olarak çalışan ve Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev-Sağlık İş) üyesi Aysel Polat’ı hamileliğinde sağlık sorunları yaşadığı için doktorlarının kendisi için rapor vermesi üzerine “performans düşüklüğü” nedeni ile işten çıkarıldı.

Çocuğunun hayatını tehlikeye atarak çalışması beklenen Polat’a destek vermek amacı ile açıklama yapan Dev-Sağlık İş, Sosyal Hizmetler'de süregelen haksızlık ve usulsüzlüklere, sosyal hizmetlerin neredeyse tamamının taşeron şirketlere bırakıldığına dikkat çekti ve annelik hakkından güvenceli çalışma hakkından, mesleki onurdan, sendikal haklardan vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Sendika adına açıklama yapan Dev-Sağlık İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bugün sadece İstanbul’da SHÇEK’e bağlı 43 kurumda 1000’e yakın çalışan, sosyal çalışmacılar, sosyologlar, psikologlar, bakıcı anne ve babalar taşeron şirketler aracılığıyla çalıştırılmaktadır. Yani toplumun vicdanı ihaleye çıkartılmıştır ve bunda ısrar edilmektedir” dedi.

Aysel Polat’ın işten çıkarılmasının bütün uluslararası sözleşmelere ve hukuk kurallarına aykırı olduğuna dikkat çeken Çerkezoğlu “SHÇEK sendikamızın girişimleri sonucunda Çalışma Bakanlığı tarafından “muvazaalı” (hileli) olduğu tespit edilen ihalelerle çalıştırmakta ısrar ettiği ve yıllardır kurumun personeli olan çalışanlarına sanki yeni işe alınıyormuşçasına 2 aylık deneme süresi gibi kabul edilemez maddeler barındıran sözleşmeleri imzalamaya zorluyor.İmzalamayanların işten çıkartılacağını söyleyerek baskı kuruyor” dedi.

Dev-Sağlık İş, yaptığı basın açıklaması ile 29 Ocak’tan itibaren, Taksim Gezi Parkı’nda oturma eylemleri gerçekleştireceklerini ve mücadeleye devam edeceklerini bildirdi.

Sendika.Org

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar