Belediye İş Sendikası Kocaeli Şubeleri Torba Yasayı Protesto Etti


Belediye-İş Sendikası Kocaeli 1 ve 2 No' lu Şubeleri, TBMM`de görüşülmekte olan Torba Yasa içinde belediye işçilerinin başka kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmasını yasalaştıran 109. madenin tasarıdan çıkarılması için sendika binası önünden PTT binasına kadar alkışlar ve ıslıklarla yürüdü. Sendika yasaya karşı belediye işçilerinden topladığı 670 imza dilekçesini Başbakanlık, Çalışma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı` na posta yoluyla gönderdi.
PTT binası önünde konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan 2 No’ lu şube başkanı Osman Şar, “Bu düzenlemeyle yıllarını kentlerimizi yaşanabilir hale getirebilmek için harcamış olan on binlerce belediye emekçisinin emeği bir kalemde yok sayılmaktadır. 200 bini aşkın işçinin, çalışma hakkını elinden alan tasarı derhal geri çekilmelidir” ifadelerini kullandı.
1 No’ lu şube başkanı Sedat Küçük ise, işçilerin rızası olmadan başka kurumlara atanmasının Anayasa`ya aykırı olduğunu söyleyerek, “Tasarıda yer alan hükümler hukuk güvenliğiyle bağdaştırılamaz. Başka kurumlara aktarılması öngörülen personelin hangi kritere göre tespit edileceği konusunda düzenleme yapılmaması bunu belirleyecek kişilerin keyfi davranmasına yol açacaktır” dedi. Küçük, belediye işçilerini olumsuz yönde etkileyecek 109. maddenin Torba Yasa tasarısından çıkarılmasını talep etti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM