Belediye İş Ve Genel İş Torba Yasaya Karşı Ortak Eylem Yaptı


Belediye-İş ve Genel-İş'ten Ortak Eylem

İstanbul’da Belediye-İş ve Genel-İş şubeleri torba yasasına karşı ortak eylem yaptı. Belediye-İş üyeleri İstanbul şubeleri binasının önünden, Genel-İş üyeleri de Avrupa Yakası Bölge Başkanlığı binası önünden ortak imzalı “Torba yasasına karşı birleşerek kazanacağız” yazılı pankartlarla aynı anda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğüne yürüyüşe geçti

İstanbul’da Belediye-İş ve Genel-İş şubeleri torba yasasına karşı ortak eylem yaptı.

Belediye-İş üyeleri İstanbul şubeleri binasının önünden, Genel-İş üyeleri de Avrupa Yakası Bölge Başkanlığı binası önünden ortak imzalı “Torba yasasına karşı birleşerek kazanacağız” yazılı pankartlarla aynı anda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğüne yürüyüşe geçti. Saraçhane Parkı’nda birleşen işçiler, “Hükümet yasanı al başına çal”, “İş, ekmek yoksa, barış da yok”, “Kahrolsun sendika ağaları” sloganlarını attılar. İşçiler, ellerinde torba yasayı temsilen şişirdikleri çöp torbalarını patlattılar.
Hava-İş’e üye oldukları için işten atılan Sabiha Gökçen Havalimanı işçileri de “İşimizi, aşımızı geri istiyoruz” pankartıyla eyleme katıldı.

Herkesi ilgilendiriyor
Bölge müdürlüğü önünde konuşan Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Gülüm,
Torba yasaya karşı toplanan Türk-İş Başkanlar Kurulundan bekleme kararını çıkmamasına tepki gösterdi. Torba yasanın sadece belediye işçileri değil bütün işçi ve emekçileri ilgilendirdiğini belirten Gülüm, “Bu nedenle başta sendika genel merkezlerimiz olmak üzere konfederasyonların mücadeleyi birleştirerek alanlara çıkması gerekiyor. Biz burada İstanbul’daki şubeler olarak ortak mücadele etme konusunda irademizi gösteriyoruz. Ancak birleşerek bu yasayı geri püskürtebiliriz” dedi.

Gülüm, Belediye-İş Genel Yönetim Kurulunun İstanbul’daki şube başkanlarını disiplin kuruluna sevk ettiğini belirterek, “Sendika içinde demokrasi isteyenleri disipline sevk edeceğinize torba yasayı geri püskürtmek için girişimlerde bulunun” dedi.

Sessiz kalırlarsa hesap verirler
Gülüm’ün ardından Belediye-İş ile Genel-İş adına hazırlanan ortak basın metnini okuyan Genel-İş Avrupa Yakası Bölge Başkanı Mehmet Karagöz, torba yasadaki tek bir madde ile 52 bin belediye işçisinin Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatlarına gönderileceğini hatırlattı. Buralara gönderilecek işçilerin rızasının dahi alınmayacağını belirten Karagöz, bu işçilerin bir süre sonra kazanılmış hakları da kaybederek 4-c gibi statülerde çalışmaya zorlanacağını söyledi.

Genel-İş ile Belediye-İş’in İstanbul şubeleri olarak torba yasaya karşı birlikte mücadeleye başladıklarını ifade eden Karagöz, “Bugüne kadar ortak mücadele söylemlerine karşı çok yapılamayan bu adım bizler açısından da önemlidir. Belediyelerde örgütlü sendikalarımızın bu yasa karşısında ortak eylem yapmaları önemlidir. Hatta konfederasyonlar da bu süreçte ortak hareket etmelidirler. Aksi halde sessiz kalmaya devam ederlerse işçi sınıfına hesap vermek zorunda kalacaklardır. Bizler İstanbul’daki şubeler olarak mücadelemizi ortak sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Evrensel

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM