CHP'nin Sendikacı Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin: Torba Yasayı AKP'ninBaşına Geçireceğiz

CHP'nin Sendikacı Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin: Torba Yasayı AKP'ninBaşına Geçireceğiz, CHP torba yasaya karşı basın açıklaması yaptı, CHP 4/B ve 4/C Uygulamları Kalkacak, CHP 4/B  Uygulamalarını Kaldıracağız, CHP 4/C Uygulamalarını Kaldıracağız.

Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin: “O torbayı bu ülkenin bütün çalışanlarıyla AKP’nin başına geçireceğiz.”

İzzet Çetin’in değerlendirmeleri şöyle: Bu tasarı bütün çalışanları köleleştirecektir. İşçilerin, memurların, sendikaların kazanılmış haklarını yok edecektir. Ucuz iş gücü yaratmak adına çalışanlar baskı ve sömürüye tabi tutulacaktır. AKP bu ülkenin gördüğü en kötü işverendir. Hiçbir hükümet bu kadar acımasız, bu kadar insan haklarına aykırı bir tasarıyı gündeme getirmemiştir. Emek sömürüsünün bu kadar yaygınlaştırmamıştır. 

Bu tasarı geçerse iş güvencesi, hak arama imkânı, sendika kalmayacaktır.

Herkes asgari ücretle çalışmak zorunda kalacak, stajyer öğrenciler ve çıraklar köleleştirilecektir.

Sürgünler ve baskılar artacak, çalışanlar insanlıktan çıkacaktır.

Bu ülkenin bütün çalışanları ve adı sendika olan her kurum hangi partiye oy vermiş olursa olsunlar bu tasarıya karşı çıkmak zorundadırlar. Ya o torbaya AKP’yi koyacağız, ya o torba bu ülkenin emekçilerinin başına geçecek.

CHP iktidarında Kamuda taşeron işçilik kaldırılacak. Kamuda 4/B ve 4/C uygulamalarına son verilecek. Emeklilere milli gelir artışından pay verilecek.

Bizim açımızdan emeğin önceliği ve serbest dolaşımıdır. Verimliliği artırmaktır. İş güvenliği ve işçi sağlığı, çağdaş çalışma hukuku, örgütlenme ve toplu sözleşme hakları temelinde ILO standartlarına uygun çağdaş, adil ve demokratik çalışma yaşamı yaratmaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM