PETROL İŞ SENDİKASI/SA-BA İşçilerinin Onurlu Direnişi Zaferle Bitti


SA-BA İŞÇİLERİ DİRENİŞE BAŞLARKEN DE DİRENİŞİ BİTİRİRKEN DE ÇOK ONURLU BİR DAYANIŞMA ÖRNEĞİ SERGİLEDİLER!
 
Sa-ba işvereni Petrol-İş'i tanıdı, 20 Aralık'tan beri süren direniş sona erdi...
 
Sendikamızın İstanbul 2 Nolu Şubesi'nde örgütlü, Sa-ba Endüstriyel Ürünler İmalat ve Ticaret A.Ş işçilerinin 20 Aralık 2010 tarihinde başlattıkları direniş, işverenin fabrikada Petrol-İş'in örgütlülüğünü tanıması ve anlaşmaya varılmasıyla sona erdi. Sa-ba direnişinde 65 işçiye işe dönmeleri için tebligatlar yapıldı; Petrol-İş üyesi işçiler 11 Ocak Salı günü işbaşı yapacaklar. Sa-ba'da 94 işçi direnişe çıkmıştı. İşe dönemeyen işçilerin ise kıdem ve ihbar tazminatları ödenecek.

Bununla birlikte “suçlu” olarak değerlendirilip, hiçbir kıdem ve ihbar tazminatı ödenmeden iş akitleri feshedilen işçilerin kıdem ve ihbar tazminatları ödenecek.
 
Sendikamızın örgütlenmede çoğunluğu sağlayarak, toplu iş sözleşmesi yetkisi için Çalışma Bakanlığı'ndan cevap beklediği Sa-ba Endüstriyel Ürünler İmalat ve Ticaret A.Ş'de, olumlu cevabın bugünlerde gelmesi bekleniyor. 20 Aralık'tan bu yana süren direniş sonucunda, Sa-ba işvereni işyerinde sendikayı tanıyacağını ve yetkiye de itiraz etmeyeceğini bildirdi. İşveren, yetki geldiğinde de yasal prosedüre göre Petrol-İş ile toplu iş sözleşmesi masasına oturacağını deklare etti.
 
Direnişteki işçilerinden örnek tavır
 
Petrol-İş'in örgütlenme çalışmasını tamamlayarak yetki için Çalışma Bakanlığı'ndan cevap beklediği bir süreçte Sa-ba işvereni 17 Aralık'ta 4 işçiyi işten çıkartmış, bunun üzerine tüm işçiler çok onurlu bir dayanışma örneği sergileyerek, arkadaşlarına sahip çıkmışlardı. Arkadaşları işe geri alınıncaya ve bu işyerinde Petrol-İş Sendikası tanınıncaya kadar işbaşı yapmamakta ve mücadeleyi sürdürmekte kararlı olduklarını bildiren işçiler, 20 Aralık'ta da fabrika önünde direnişe geçmişlerdi.
 
Çoğu kirada oturmasına karşın, işten çıkartılan arkadaşlarına sahip çıkarak, buna çok sert tepki gösteren, gözlerini kırpmadan, en ufak bir tereddüt duymadan arkadaşlarının işe geri alınması için eyleme geçen, bu kışın soğuğunda, ayazında fabrikanın önünde direniş başlatan, işyerinde Petrol-İş bayrağının dalgalanması için her zorluğa göğüs geren Sa- ba işçileri, işe geri döneniyle de dönemeyeniyle de onurlu, gururlu bir mücadele vermiştir. Sa-ba işçileri hepimizin, herkesin büyük dersler çıkaracağı çok onurlu bir dayanışma örneği sergilemiş, direnişi sonuna kadar hep birlikte götürmüşlerdir. Petrol - İş Sendikası olarak, bu direnişlerinden, bu onurlu mücadelelerinden dolayı Sa-ba işçilerini bir kez daha kutluyoruz.   

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar