Birleşik Metal İş Sendikası Metal İşçileri 21 Yıl Sonra Greve Gidiyor

METAL İŞÇİLERİ 21 YIL SONRA
GREVE GİDİYOR…
·         DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası ile MESS (Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası) arasında uzun bir süredir yürütülen 2010-2012 metal işkolu grup toplu iş sözleşmesinde yasal süreç tamamlanıyor.
·         Yaklaşık 15 bin metal çalışanını ilgilendiren toplu sözleşme ve grev süreci fabrikaların kapısından içeriye girmek üzere.
·         Sendikamız Birleşik Metal-İş’in üst örgütü olan ve Avrupa çapında örgütlü; 72 sendikanın üye olduğu 6 milyon üyesi bulunan Avrupa Metal İşçileri Federasyonu yöneticileri de metal işçilerini yalnız bırakmıyor…
·         Avrupa Metal İşçileri Federasyonu Genel Başkanı Renzo AMBROZETTİ ve  Genel Sekreteri Peter SCHERRER metal işçileriyle uluslararası dayanışma için Kocaeli’nde.
·         11 Şubat Cuma günü İzmit’te kurulu bulanan Bekaert fabrikasında grev kararı ilan edildikten sonra işçilerle birlikte, İzmit Barış ve Demokrasi Parkı’na kadar bir yürüyüş eylemi düzenlenecektir…

Basının ve Kamuoyunun dikkatine…
Gerek tarihsel açıdan, gerekse kapsamı açısından ülkenin en önemli sözleşmelerinden biri olan MESS grup toplu iş sözleşmesi sürecinde grev kararları fabrikalara asılıyor.
DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası ile MESS (Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası) arasında uzun bir süredir yürütülen 2010-2012 metal işkolu grup toplu iş sözleşmesinde yasal süreç tamamlanıyor.
14 Eylül tarihinde görüşmeleri başlayan ve 9 Kasım tarihinde uyuşmazlık zaptı tutulan sözleşme sürecinde resmi arabulucu süreci de tamamlandı ve grev kararları fabrikalara asılıyor.
Sendikamız Birleşik Metal-İş’in üst örgütü olan ve Avrupa çapında örgütlü; 72 sendikanın üye olduğu 6 milyon üyesi bulunan Avrupa Metal İşçileri Federasyonu yöneticileri de metal işçilerini yalnız bırakmıyor.
Avrupa Metal İşçileri Federasyonu Genel Başkanı Renzo AMBROZETTİ ve Genel Sekreteri Peter SCHERRER metal işçileriyle uluslararası dayanışma için Kocaeli’nde.
Grup sözleşmesinde en son grev 1990 yılında yaşandı. 21 yıldır, işyeri yönetimleri toplu sözleşme sürecini işyerlerinin dışında gelişen bir olay gibi algıladılar.
Bugün öyle değil. Yaklaşık 15 bin metal çalışanını ilgilendiren toplu sözleşme ve grev süreci fabrikaların kapısından içeriye girmek üzere.
Metal işçileri kararlılık ve iradelerini ortaya koymuşlardır. Bu iradenin değişmesini sağlayacak olan ise MESS’in göstereceği yaklaşımdır.
11 Şubat Cuma günü İzmit’te kurulu bulanan Bekaert fabrikasında grev kararı ilan edildikten sonra metal işçileri, saat: 17.00’de yürüyüşe geçiyorlar. Barış ve Demokrasi Parkı’na kadar düzenlenecek yürüyüş eylemi sonrası basın açıklaması yapılacaktır…

Tarih: 11 Şubat 2011 - Cuma

Adres: BEKAERT İZMİT ÇELİK KORD SAN. VE TİC. A.Ş.
   Alikahya Mevki - İzmit, Kocaeli
Saat:  17.00

RLEŞİK METAL-İŞ SENDİKASI




 
Genel Yönetim Kurulu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM