CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi Taşeron Uygulamasına Son Verdi İşçileri İşe Aldı İşçiler Bayram Etti,


TAŞERON GİTTİ İŞÇİLER BAYRAM ETTİ
 
4 Şubat 2011 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından belediyede taşerona dayalı çalışma sistemine son verilmesi Halkapınar Spor Salonu’nda düzenlenen Emek Şenliği ile kutlandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun isteği ile İzmir Büyükşehir Belediyesi taşeron şirketlerden hizmet alımına son verdi. 2500 taşeron işçi de belediye şirketleri bünyesinde kadroya alındı.

Uygulama, Halkapınar Spor Salonu’nunda ’Emek Şenliği’yle kutlandı. Şenliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, DİSK Genel İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekinci, Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, CHP Parti Meclisi üyeleri, belediye başkanları ve işçi sendikalarının bölge temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçiler ve memurlar ile aileleri katıldı. Etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi’nde örgütlü tüm sendikalar destek verdi.

"UMUYORUM TAŞERON UYGULAMASI BİTER"

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, salonu dolduran işçi ve ailelerin sevgi gösterileriyle karşılandı. Başkan Kocaoğlu gecede yaptığı konuşmada, "Son yapılan ihalelerle bir tane bile taşeronda çalışan işçimiz kalmadı. Taşeronlaşmanın çağdışı olduğunu, kölelik düzeni olduğunu her fırsatı dile getirdim. 2011 yılına girerken bunu kökten kaldırmış olduk. İzmir’den başlattığımız mücadele, Türkiye’de taşeron sistemini ortadan kaldırmak için atılmış ilk ve en büyük adımdır. Umuyorum, diliyorum ve en az işçi kardeşlerimiz kadar istiyorum ki, en kısa zamanda taşeron uygulaması Türkiye’nin gündeminden kalkar" dedi.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ise "emek dostu" olarak nitelendirdiği Aziz Kocaoğlu’nun taşeronlaşmaya karşı bir ilki başardığını belirterek, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, bir başka dünyanın mümkün olduğunu İzmir’de ispat etti. Türkiye’de ispat etti. Bir başka dünya olduğunu kanıtladı" diye konuştu.

Genel Başkanımız Erol Ekinci de, "Bize bunu yaşatan Aziz Kocaoğlu’na binlerce kez teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar