Emekçilere Polis Saldırısı Ankara Sakarya'da 16:30'da Protesto Edilecek


AKP “DEMOKRASİSİ”NDEN EMEKÇİLERE SOĞUK SU DUŞU!.. ANKARA SAKARYA'DA 16:30'DA SALDIRILAR PROTESTO EDİLECEK!..

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin "Torba Yasa" tasarısına karşı başlattığı "Ankara yürüyüşü", polisin saldırısıyla karşılaştı. Emekçiler Meclis etrafında canlı zincir oluşturmayı hedefliyordu.

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin "Torba Yasa" tasarısına karşı 4 koldan Ankara'ya ulaşan ve Kurtuluş'ta bir araya gelen binlerce emekçi, Meclis'e doğru yürüyüşe geçti. Taleplerini içeren pankart ve dövizler taşıyan kitle, sık sık, "Torba yasa geri çekilsin", "AKP sabrımızı taşırma", "Hükümet Mübarekten ders çıkar" sloganlar attı.

Kolej Meydanı'na kadar yolu trafiğe kapatarak ilerleyen emekçiler, burada panzerler ve TOMA araçları ile barikat kuran polis tarafından durduruldu. Eylemciler ise, anonslara ıslık ve yuhalamayla karşılık verdi.

Yürüyüşün önünde DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar, TTB Genel Başkanı Eriş Bilaloğlu, TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, emek ve meslek örgütü yöneticileri, üyeleri ve demokratik kitle örgütlerinin merkez yöneticileri yer aldı.

Meclis’e yürümekte ısrarlı olan emekçilere polis ikinci kez Ziya Gökalp Bulvarı üzerinde tazyikli su, gaz bombaları ve coplarla müdahale etti. Yürüyüşe katılan milletvekillerinin de gazdan etkilendiği olaylar sırasında pek çok insan yaralandı.

ANKARA SAKARYA'DA DİSK-KESK-TMMOB-TTB'DEN BASIN AÇIKLAMASI
İktidarın emekçilere karşı tutumu ve polis saldırılarıyla ilgili olarak DİSK-KESK-TMMOB ve TTB genel başkanları bugün saat 16:30'da Ankara Sakarya meydanında bir basın açıklaması yapacak..

İSTANBUL TAKSİM’DE, ANKARA SALDIRISI PROTESTO EDİLECEK
İstanbul’da bulunan emek ve meslek örgütü temsilcilerinin yaptığı açıklamaya göre, iktidarın emekçilere karşı Ankara’da uyguladığı şiddet, bugün (3 Şubat Perşembe) saat 16:00’da Taksim Tramvay durağında protesto edilecek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM