İşçilere Verilen Kıdem Tazminatı Kalkacak Mı

Kıdem tazminatı kalkıyor mu?
DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, kıdem tazminatının kaldırılmak istendiini söyledi.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, ''Aşamalar geçilince, bunlara yeterince söz söylemezsek, kıdem tazminatının seçimlerden sonra kaldırılması gündemde'' dedi. Çelebi, şöyle konuştu:

''Bu yasaya karşı çıkmayacaklarsa adının sendika olmasının artık bir anlama kalmadı ki, adının konfederasyon yazılmasının da bir anlamı yok. 'Biz Başbakana mektup yazarız, mektubu alır ve bizi dinler' diyorlarsa burada yanılıyorlar. Çünkü bugüne kadar dinlemedi. Bugüne kadar bu konudaki çabalarımızın, niyetlerimizin hiçbirisine Başbakan yanıt veremedi. Sizler bugün çalışıyor, sendikalı örgütlü olabilirsiniz ama bugün bu mücadeleyi vermezseniz çocuklarınıza, geleceğine, kendinize ihanet edersiniz.''

İşsizlik Fonundaki Paranın Sermaye Kullanacak
DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, ''Vicdansızlık buralarda. 5 milyon kişi sokaklarda aç, işsiz. Onlara verilen işsizlik sigortası koşullarından yararlanma, onlara aktarılması değil, sermayeye verilmesidir. Başbakan övünüyor 'Kriz bizi teğet geçti' diye. 'Ekonomisi en çok gelişmiş 17. sıradayız' diyor. Bu kadar büyüyen bir ülkede emekçiler işçiler payını alıyor mu? TÜİK'in rakamlarına göre yoksulluk sınırı 3 bin lira olduğu bir ülkede yaklaşık 13 milyon yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Yine açlık sınırı 900, asgari ücret 630 lira. Bu toplumun yarısı açlık sınırının altında yaşıyor. 'Teğet geçti' yaklaşımına katılıyorum. Evet Başbakan ve yandaşlarını teğet geçti. Biz çalışanları, işçileri bu kriz delip geçti. Onun için bizim buna karşı vereceğimiz mücadele basit olamaz. Aşamalar geçilince, bunlara yeterince söz söylemezsek kıdem tazminatının seçimlerden sonra kaldırılması gündemde. Bu saldırıya karşı bizim yapmamız gereken mücadele bunlara karşı direnmek olmalı'' dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM