Mısır'da Mübarek Dönemi Bitti

Mısır'da Hüsnü Mübarek dönemi sona eriyor

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, bugün yaptığı tarihi konuşmada sonbaharda yapılacak seçimlerde aday olmayacağını ve iktidarın barışçıl bir biçimde el değiştirmesi için çalışacağını söyledi.


Mısır'da Mübarek'e karşı düzenlenen gösterilerin 8'inci günü olan bugün milyonlarca kişi sokaklara döküldü. Başkent Kahire'de sabahın erken saatlerinde başlayan gösterilere 2 milyona yakın kişinin katıldığı tahmin ediliyor. İskenderiye ve Süveş gibi diğer büyük kentlerde de protestolar düzenlendi.
Bu büyük protestonun ardından Mübarek, devlet televizyonundan halka seslendi. Muhalefetin taleplerinin aksine Mübarek, 30 yıldır sürdürdüğü görevinden hemen ayrılmayacağının sinyallerini verdi.

“MISIR’DA ÖLECEĞİM”
Mübarek, "Mevcut şartlardan bağımsız olarak bir sonraki seçimlerde aday olmayacağım. Hayatımı Mısır'a hizmetle tükettim. Ülkemin iyiliği için fedakarlık yapıyorum" dedi.
Mübarek konuşmasının sonlarına doğru anavatanına hizmet verdiğinden dolayı büyük gurur duyduğunu ifade etti. "Bu topraklarda öleceğim ve beni tarih yargılayacak" diyen Mübarek, ülkeden ayrılmayacağını da ifade etmiş oldu.
Mübarek ayrıca, devlet başkan yardımcısından tüm siyasi gruplarla görüşmesini istediğini ve "genç insanların taleplerine yeni hükümetin yanıt vereceğini" söyledi.

OBAMA DA ADAY OLMAMASINI İSTEDİ
Mübarek'in bu tarihi konuşmasından dakikalar önce ABD basını Başkan Barack Obama'nın Mısır Devlet Başkanı'ndan Eylül ayındaki seçimde aday olmamasını istediğini duyurmuştu.
ABD, bugün ayrıca muhalefetin lideri olarak kabul edilen Muhammed el Baradey ile de temas kurduğunu ilk kez resmen kabul etmişti.
Mübarek'in konuşmasına cevaben Mısır'daki Tahrir Meydanı'nı dolduran ve sayılarının 2 milyona yaklaştığı ifade edilen göstericiler, "Mübarek hemen git" şeklinde slogan attı.
El Baradey de Mübarek'e bugün Cuma gününe kadar görevinden ayrılması için süre vermişti. Muhalefetin Mübarek'in açıklamalarını tatminkar bulmayarak, protesto gösterilerini önümüzdeki günlerde de sürdürmesinin beklendiği ifade ediliyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar