Nakliyat İş Sendikası Nemtrans İşçileri Direne Direne Kazandı İşçiler İşbaşı Yapıyor


BASINA VE KAMUOYUNA

NEMTRANS İŞÇİLERİNİN DİRENİŞİ
ANLAŞMAYLA SONUÇLANDI
İŞÇİLER İŞBAŞI YAPIYOR
Bursa/Gemlik’te bulunan ve tamamı İş Bankası’nın iştiraki olan Nemtrans Loj. Hiz. ve Petrol Ürünleri Tic. A.Ş.’de çalışan işçilerin tamamına yakını sendikamıza üye olmuşlardır. Sendikamızın gerekli çoğunluğu sağlayarak yetki tespiti için Bakanlığa yaptığı başvuruya sendikanın gereken çoğunluğu bulunduğu yanıtı verilmiştir.
27.12.2010 tarihinde Nemtrans İşvereni yapmış olduğu açıklamada öz-mal araçlarıyla nakliye ve taşıma işlerine son verildiğini açıklamıştır. Bu gerekçeyle bir kısım işçileri işten çıkartmış, bazılarını da gene bir iş bankası iştiraki olan Gemport A.Ş.’inde işbaşı yapmaya çağırmıştır. Ancak sendikamız üyesi işçiler Nakliyat-İş’i yok sayarak yapılan bu çağrıyı kabul etmemişlerdir. Bundan dolayı toplam olarak 45 sendika üyesi işten çıkartılmıştır.
İşten çıkartıldıkları 27.12.2010 tarihinden beri direnişte olan üyelerimizin Nakliyat-İş üyesi olarak Gemport A.Ş. bünyesinde  çalışması konusunda anlaşmaya varılmıştır. Sendikamızın yetkisinin kesinleşmesinden sonra yasal prosüdür devam edecektir.
Direniş boyunca yanımızda olan sendikalara, partilere, tüm halk örgütlerine, medya emekçilerine, sanatçı ve aydınlara teşekkür eder, tüm sınıf kardeşlerimizin mücadelelerinde başarılar dileriz.
                                                        Genel Yönetim Kurulu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM