Ömer Süleyman Kimdir Ömer Süleyman Kim Ömer Süleyman Biyografisi

Ömer Süleyman Kimdir Ömer Süleyman Kim Ömer Süleyman Biyografisi, Ömer Süleyman Hakında Bilgi, Ömer Süleyman Hayatı, Ömer Süleyman Yaşamı, Ömer süleyman Görevi.

Ömer Süleyman Kimdir

Mısır'da halkın tepkisi üzerine hükümetin istifa etmesinden sonra istihbarat başkanı Ömer Süleyman, cumhurbaşkanı yardımcılığına atandı.

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, gösterilerin şiddetlenmesi üzerine dün yaptığı açıklamada, hükümetin görevine son vereceğini bildirmişti.

Mübarek'ın sırdaşı olarak da bilinen Ömer Süleyman'ın öz geçmişi şöyle:
1936'da doğan Süleyman, 1954'te Askeri Akademi'ye girdi ve eski Sovyetler Birliği'nde de askeri eğitim aldı. Süleyman, Kahire Üniversitesi ile Ayn Şems Üniversitesinde de siyaset bilimi bölümlerine devam etti.

1992'de Silahlı Kuvvetlerde, Genel Operasyonlar Komutası Başkanlığına atanan Süleyman, daha sonra askeri istihbarat birimi başkanlığına getirildi.

Süleyman, 1993'ten bu yana da Mısır Genel İstihbarat Hizmetleri'nin başkanlığını yapıyordu. Bu görevi esnasında Süleyman, İsrail ve ABD ile ilişkiler gibi alanlarda önemli görevler üstlendi. Ömer Süleyman, 1990'larda devlete karşı ayaklanmanın başını çeken İslami grupların parçalanmasının da arkasındaki beyindi.

Süleyman, 1962'deki Yemen, 1967 ve 1973'teki Arap-İsrail savaşlarına katıldı.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar