Sendikalar Torba Yasanın Veto Edilmesi İçin Cumhurbaşkanı'nından Randevu Talep Etti

 
Emek Örgütleri Torba Yasayı `Veto` Ettirebilmek İçin Cumhurbaşkanı`dan Randevu Talep Etti

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`den Meclis Genel Kurulu`nda kabul edilen `Torba yasa tasarı`nı veto ederek, Meclis`e geri göndermesini istemek için randevu talebinde bulundu.

TBMM Genel Kurulu`nda kabul edilen `Torba yasa tasarısı`nın veto edilmesini sağlamak amacıyla 4 örgüt Cumhurbaşkanı Gül`e gönderdikleri dilekçe ile randevu talebinde bulundu. 3 Şubat`ta `Meclis çevresinde insan zinciri oluşturarak` torba tasarıyı protesto etmek için Ankara`da bir araya gelen 4 örgütün temsilcileri bu kez de Cumhurbaşkanı Gül`den randevu talebinde bulundu.

Meclis Genel Kurulu`nda kabul edilen torba tasarıdan `Denkleştirme`, `Deneme sürelerinin uzatılması` ve `Evden çalışma ve uzaktan çalışma` maddelerinin geri çekilmesini memnuniyetle karşıladıklarını bildiren emek örgütlerinin temsilcileri, ancak bunun yeterli olmadığını ve tasarının tamamıyla geri çekilmesi gerektiğini savundu. Emek örgütleri tasarının yasalaşması halinde eylemlilik sürecinin yeniden başlayacağını belirtti.


Türk-İş, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulan torba yasanın, Cumhurbaşkanı Gül tarafından "veto" edilerek tekrar görüşülmek üzere Meclis'e gönderilmesini istedi.


Türk-İş Cumhurbaşkanı Gül'e gönderdiği yazıda, torba yasadaki düzenlemelerin çalışanların haklarını geriye götürdüğünü ve bazı düzenlemelerin ise Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı düştüğünü savunarak, torba yasada "çalışanların haklarını geriye götüren" maddeleri sıraladı.

Torba yasada yer alan İşsizlik Sigortası Fonu'nun kullanımından, belediyelerde istihdam fazlası olarak belirlenecek işçilerin durumuna, kısmi süreli iş sözleşmesinden stajyerlik sürelerine kadar birçok maddenin çalışanların haklarını geriye götüreceğini savunan Türk-İş, "Belediyelerde istihdam fazlası olarak belirlenecek işçilerin muvafakatleri alınmadan başka yerlere atanmaları halinde, ailelerin bölünmesi, okuyan çocukların eğitimlerinin aksaması gündeme gelebilecektir.

Ailenin korunması ilkesi ile bağdaşmayacak sonuçlar doğuracak bu düzenlemenin kanun metninden çıkartılması, ya da işçinin muvaffakatı alınarak atamasının yapılması gerektiği görüşündeyiz" dedi.

Türk-İş, Cumhurbaşkanı Gül'den torba yasanın TBMM'ye yeniden görüşülmek üzere gönderilmesi ile çalışma barışına katkı sağlanacağını düşündüklerini belirtti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM