Torba Yasayı Protesto İçin Meclise Yürüyen Emekçilere Polis Saldırdı


Emekçiler polis barikatına yükleniyor

Türkiye'nin 81 ilinden gelen DİSK, KESK, TTB ve TMMOB üyesi emekçilerin Torba Yasa protestosu Ankara'da sürüyor. TBMM'ye yürümek isteyen emekçiler polis barikatına yüklendi, çatışma sürüyor

14.20 KESK İstanbul Şubeler Platformu, Ankara'daki saldırıyı saat 16.00'da Taksim Tramvay Durağı'nda protesto edeceğini açıkladı. Ankara'da yer yer çatışmalar sürüyor.

14.00 Polisin emekçilere yönelik saldırısı sürerken Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin araçları panzerlere su taşıyor.

13.50 Polisin saldırısının ardından emekçiler Kolej Meydanı'na çekildi. Emekçiler burada, Kurtuluş Parkı'ndan getirdikleri masalarla barikat kurdu. Polis panzerleri barikata doğru ilerliyor.

13.00 Bekleyiş sırasında polis bir kaç kez biber gazı sıktı ve ufak çaplı arbedeler yaşandı. Polisin biber gazıyla yaptığı saldırıya karşı emekçiler yumurta atarak karşılık verdi. Bir süre sonra polis tazyikli su ve biber gazıyla emekçilere saldırdı. Emekçiler ise polisin saldırısına flamalarıyla ve yumurta atarak karşılık veriyor. Ziya Gökalp Caddesi'nde çatışma sürüyor.

12.10 Emekçiler, Ziya Gökalp Caddesi’nde Adakale Sokak girişinde polis barikatı ile karşılaştı. DİSK, KESK, TTB ve TMMOB temsilcileri polise barikatı açmaları gerektiğini söylüyor. Binlerce emekçinin Ziya Gökalp Caddesi’ndeki bekleyişi sürüyor.

11.00 Ankara’ya gelen temsilciler üç koldan Kurtuluş Parkı’na yürüdü ve Kurtuluş Parkı’ndan TBMM’ye doğru harekete geçti.

10.00DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’nin Torba Yasa’ya karşı başlattığı yürüyüşte, Türkiye’nin 81 ilinden gelen emekçiler Ankara’ya ulaştı.  Sendika.Org

Kızılay meydanı karıştı

Ziya Gökalp Caddesi’nde torba yasa tasarısını protesto etmek amacıyla toplanan gurup ile polis arasında çatışma çıktı. 
 
Meclise yürümekte kararlı olduğunu vurgulayan gurba çevik kuvvet ekipleri göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile müdahale edince çatışma çıktı.

Grubun önünde yer alan protestocular, polisin biber gazlı müdahalesine taş, sopa ve şişe atarak karşılık verince ortalık bir anda savaş alanına döndü.

Eylemciler, geri çekilmemekte kararlı olduklarını belirterek, polis barikatını aşmaya çalışıyor Ziya Gökalp Caddesi’nde toplanan protestocu grup, polisin müdahalesi sonrası Kurtuluş Parkı’na doğru yürüyerek, Kolej kavşağı civarında bekleyişe geçti.

Protestocu grupla polis arasında çıkan çatışma sonrası yaralanan bazı eylemciler için olay yerine çok sayıda ambulans gönderildi.

Polis de barikat kurduğu Ziya Gökalp Caddesi’nden hareket geçerek, Kurtuluş Meydanı’nda bulunan protestocu gruba panzerler ve gaz bombalarıyla müdahalesi sürdürdü. Güvenlik güçleri protestocuları tek hareket yeri olan Ziya Gökalp Caddesinin Kurtuluş yönüne doğru dağıtmaya çalışıyor

Torba Tasarı protestosuna destek veren CHP milletvekilleri TBMM’ye döndü.  Torba Yasa Tasarısı’nı protesto eden işçilerin eylemine destek veren CHP milletvekilleri alandan ayrılarak TBMM’ye döndü.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyelerince gerçekleştirilen Torba Yasa Tasarısı protestosuna yaklaşık 50 CHP milletvekili katıldı.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, emekçilere yardımcı olabilmek için destek verdiklerini söyledi. Meclis’e en yakın mesafe olan Akay Kavşağı’nda bir basın açıklaması yapma taleplerinin güvenlik güçlerince kabul edilmediğini belirten İnce, şöyle konuştu:

”Sayın Başbakan ve Sayın İçişleri Bakanı umarım bu manzarayı seyrediyorlardır. Türkiye’de insanları yürütmeyen iktidar, Mısır’da yürüyen insanlara ‘demokratik tepkilerini gösteriyor’ diyebiliyor. Türkiye bir faşist devlet olmuştur, Türkiye parti devleti olmuştur.”

İnce, meclis çalışmalarına katılmak için eylem alanından ayrıldıklarını, işçilerin taleplerini Genel Kurul’da dile getireceklerini bildirdi. Konuşmanın ardından İnce ve beraberindeki CHP milletvekilleri eylem alanından ayrılarak TBMM’ye döndü.

Torba Yasa Tasarısı’nı protesto eden işçilerin Ziya Gökalp Caddesi’ndeki bekleyişi sürüyor.

HAMZAÇELEBİ: SOKAĞIN SESİNE KULAK VER
CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Sayın Başbakan lütfen sokağa kulak verin. Sokaktaki işçiye, sokaktaki vatandaşa, şehirlerinden kalkıp Ankara’ya yürüyen bu emekçilere lütfen kulak veriniz. Torba Yasa Tasarısı’nın görüşmelerine lütfen ara verelim” çağrısı yaptı.
TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Başbakan Erdoğan’ın, Mısır Devlet Başkanı Mübarek’e yaptığı çağrının yerinde olduğunu belirterek, “Demokratik bir çağrıdır. Sokağa kulak vermek gerekir” dedi. Torba Yasa nedeniyle Ankara’ya yürüyen onbinlerce işçi olduğunu hatırlatan Hamzaçebi, Başbakan’a, “Sayın Başbakan lütfen sokağa kulak verin. Sokaktaki işçiye, sokaktaki vatandaşa, şehirlerinden kalkıp Ankara’ya yürüyen bu emekçilere lütfen kulak veriniz” diye çağrıda bulundu.

-BAŞBAKAN’A, “TORBA TASARISI’NIN GÖRÜŞMELERİNE ARA VERELİM” ÇAĞRISI-
Torba Tasarısı görüşmelerine ara verilmesini isteyen Hamzaçebi, Başbakan’a, şu çağrıyı yaptı:
“Torba Yasa Tasarısı’nın görüşmelerine lütfen ara verelim. Çalışma yaşamına ilişkin düzenlemeler öncelikle Ekonomik ve Sosyal Konsey’de görüşülmek suretiyle orada bir mutabakat sağlandıktan sonra tekrar TBMM’ye getirilmelidir. Sokağa kulak vermek budur.”
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar