Torba Yasayla SSK İşçi Emeklisi Ve Bağ-Kur Emeklisi Ne Kadar Zam Alacak

Torba Yasayla SSK İşçi Emeklisi Ve Bağ-Kur Emeklisi Ne Kadar Zam Alacak, Torba Yasayla SSK İşçi Emeklisi Ve Bağ-Kur Emeklisine Ne Kadar Zam Yapıldı, Torba Yasayla SSK İşçi Emeklisi  Kadar Zam Alacak, Torba Yasayla Bağ-Kur Emeklisi Ne Kadar Zam Alacak, Torba Yasayla  İşçi Emeklisi Ve Bağ-Kur Emeklisine  Ne Kadar Zam  Yapılıyor.

Emekli Mart’ta 180 TL zam alacak

Emeklilerin 2 aydır maaşlarına yansıtılmasını bekledikleri zam oranları torba yasa Cumhurbaşkanı Gül tarafından Mart ayı maaş dönemine kadar onaylanırsa, zam farkları Mart’ta ödenecek. Bu şekilde 2011 yılı ilk yarısında zamlı haliyle 710.5 TL alması gereken SSK işçi emeklisi Mart ayında 3 aylık zam ile birlikte 835.3 TL maaş alacakken, BAĞ-KUR esnaf emeklisi ise 574 TL yerine 700 TL maaş alacak.


ANKA’nın emekli maaş oranlarına ilişkin yaptığı hesaplama, Mart ayında torba yasanın onaylanması halinde emeklinin maaşlarına 2010 Aralık ayına oranla yaklaşık 180 TL’lik farkın yansıyacağını ortaya çıkardı.Yaklaşık 8 milyon emekli Şubat ayında maaşlarına yansıtılmasını bekledikleri zam farkını, "Torba yasa" Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmadığı için bu ay da alamadı.
5.5 milyon SSK emeklisinin maaşları bankaya zamsız olarak gönderilirken, 2.1 milyon Bağ-Kur emeklisi de aynı sıkıntıyı yaşıyor. Torba yasa ile emekliye aylık 60 TL seyyanen zam yapılmıştı. SSK emeklilerine maaşları her ayın 17’sinden itibaren ödeniyor. Sosyal Güvenlik Kurumu ise parayı birkaç gün öncesinden bankaya yatırıyor.
Ancak bu ay gönderilen miktar içinde zam oranları yer almadı.Mart ayında Ocak ve Şubat aylarına ait zam farklarının da birlikte hesaplanarak yatırılması beklenilen emekli maaşları ile birlikte emekli 2010 yılı Aralık ayına oranla Mart’ta maaşına yaklaşık 180 TL zam görmüş olacak. Buna göre 2011 yılı birinci yarısında zamlı olarak 710.2 TL alması beklenilen SSK işçi emeklisi zam farkları Mart ayında maaşlarına yansıtılırsa 835.3 TL alacak. Yine aynı şekilde Ocak’ta zamlı olarak 555.3 TL alması beklenilen SSK tarım emeklisi Mart’ta 681 TL alacak. Bağ-Kur esnaf emeklisi Ocak’ta 574 TL alacakken Mart ayında 3 aylık zam farkı ile birlikte 700 TL alacak ve Bağ-Kur tarım emeklisi ise Ocak’ta 434.1 TL alacakken Mart ayında 577 TL maaş alacak.

-MART’TAN SONRA TEMMUZ’A KADAR MAAŞLAR ÖNGÖRÜLDÜĞÜ GİBİ ALINACAK-
Torba yasanın onaylanması halinde Mart ayında 2010 yılı Aralık ayına göre 3 aylık zam farkı alacak olan emekliler Nisan ayı ile birlikte öngörülen maaşlarını yeniden almaya başlayacak. Buna göre Nisan’da SSK işçi emeklisi 710.5 TL, SSK tarım emeklisi 555.3 TL, Bağ-Kur esnaf emeklisi 574 TL ve Bağ-Kur tarım emeklisi ise 434 TL maaş alacak. 2011 yılı ikinci yarısından itibaren emekli maaşlarına yüzde 4’lük zam yansıtılacak. Buna göre ise Temmuz’da SSK işçi emeklisi 739 TL, SSK tarım emeklisi 577.5 TL, Bağ-Kur esnaf emeklisi 597 TL ve Bağ-Kur tarım emeklisi ise 451.5 TL maaş alacak.

BABACAN: 'ZAM İÇİN ENGEL YOK'
Bu arada Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, emekli maaşlarının ilave zam kısmına yönelik soru üzerine de, Torba Yasa üzerinde son rötuşların yapıldığını, Cumhurbaşkanı’nın onayından sonra yürürlüğe gireceğini hatırlatarak, bütün süreçlerinin Mart ayına kadar tamamlanması durumunda emekli maaşlarının ilave zam kısmının ödenmesinde bir engel olmadığını söyledi.

Nakit hazırlıklarının tamam olduğunu belirten Ali Babacan, Mart başına kadar onay sürecinin tamamlanıp
Resmi Gazete’de yayınlanması durumunda nakdin hazır beklediğini, yani farkların hazır olduğunu, bu konuda herhangi bir sorun yaşanmayacağını bildirdi. milliyet.com.tr  17 Şubat 2011

Yorumlar

  1. çok çalışan kimin anasını sinemaya götürmüşkü az maaş alıyor. bu nasıl ülke.. bu nasıl aoalet

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM