1 Mayıs Taksim Meydanında Kutlanacak 2011



Taksim'e dört koldan girilecek

1 Mayıs'ta Türk-İş, Hak-İş, Memur-Sen Gümüşsuyu ve Mete caddelerinden, KESK Tarlabaşı Bulvarı'ndan, DİSK Gezi Parkı'ndan Taksim'e girecek.

 Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk - İş, Türk Tabipleri Birliği (TTB), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Hak - İş, 1 Mayıs’ta Taksim’de yapılacak kutlamalarla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

“OMUZ OMUZA KOL KOLA TAKSİM MEYDANINDA OLACAĞIZ“

KESK Genel Sekreteri Kasım Birtek, ortak basın açıklamasını okudu. Birtek, “ 1 Mayıs sınıfının birlik mücadele dayanışma günü Taksim’de düzenlenen bir gösteriyle kutlanacak. İşçiler emekçiler gençler, kadınlar, emekliler, işsizler yüz binlerle Taksim 1 Mayıs alanına akacak. Burada bulunan işçi sendikaları konfederasyonu, kamu çalışanları konfederasyonları, meslek odaları, siyasal partiler, emek örgütleri, demokratik kitle örgütleri, platformlar, siyasal dergiler, olarak omuz omuza kol kola Taksim Meydanından olacağız. Ellerimizde pankartlarımız, sloganlarımız, dillerimizde türkülerimizle alanı dolduracağız. Bütün İstanbulluları bu büyük türküye çoluk çocuk katılmaya davet ediyoruz" dedi.

DÖRT KOLDAN ALANA GİRECEKLER

Birtek açıklamada, yürüyüş güzergahını da anlattı. Buna göre, Dolmabahçe tarafında toplanan Türk - İş, Hak - İş ve Memur - Sen, arkalarında bulunan siyasi parti, demokratik kitle örgütleri ile Gümüşsuyu ve Mete caddelerinden Taksim‘e gelecek. KESK Şişhane tarafından arkasındaki kortej ise Tarlabaşı bulvarından alana giriş yapmış olacak. Şişli tarafından gelecek DİSK, meslek odaları ve arkasındaki kortej ise, Taksim Gezi Parkı'ndan alana girecek. Saat 11.00’de ise, Kazancı yokuşunda kurum başkanlarının bir basın açıklaması ve çiçek bırakma töreni olacak.
Birtek ayrıca, “Yaklaşık 1 - 1.5 yıldır 1 Mayıs hazırlıklarını yürütmekteyiz. Taksim Alanında 1 milyon kişiye ulaşacak ses ve görüntü sistemi kurulacaktır. Taksim Meydanı, Gezi Parkı ve Taksim’e çıkan bütün yolları içine alacak bir yerleşme planlanmıştır. Herkesin bulunduğu yerden sahneyi göreceği görüntü ekranları kurulacak. Sizler aracılığınızla bütün İstanbul halkını bu emeğin bayramına , uluslar arası birlik mücadele dayanışma gününde tek ses ve tek yürek olmaya davet ediyoruz" diye konuştu

“ BÖYLE BİR ŞEYE İHTİMAL VERMİYORUZ “

Tertip Komitesi adına konuşan DİSK’ten İsmail Yurtseven ise, “ Kürsü The Marmara’nın önüne kurulacak. Arama noktaları alana yakındı geçen sene. Onlar da her giriş kolunun alandan biraz daha uzaklaşıp bu nedenle dört kolu seçtik. Bu sene 1 milyon olarak hedeflediğimiz rakamı yakalayacağımıza inanıyorum “ dedi.
Alanda çıkabilecek olaylarla ilgili önlem alınıp alınmadığına ilişkin bir soru üzerine, “Böyle bir şey ihtimal dahilinde değil. Biz böyle bir şeyin ihtimal dahillinde olmadığını biliyoruz Bütün arkadaşlarımızla bu bayramımızı kutlayacağız Böyle bir kaygıya yer vermiyoruz ve bu kaygıyı taşımıyoruz" diye yanıt verdi.

“NUMAN KURTULMUŞ GELİYOR; KILIÇDAROĞLU BELLİ DEĞİL “

Türk - İş Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak ise Taksim’de kutlanacak 1 Mayıs’a siyasi parti genel başkanlarının da katılacağını kaydetti. Büyükkucak, şu ana kadar Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un geleceğini bildirdiğini belirterek, "Teyit aldıklarımız Numan Kurtulmuş bey. Yürüyüş kolundan yer alacaklarını ifade ettiler. Çünkü Türk - İş konvoyundan gelecekler. Dolmabahçe’den itibaren yürüyecekler. CHP de bizi arayarak ilden Türk - İş Konvoyunun arkasından yer alacaklarını ifade ettiler; ancak biz diğer siyasi parti ve demokratik kitle örgütleriyle yaptığımız toplantılarda Türkiye Komünist Partisi geldi ve katılacağını kaydetti. CHP konusuna gelince, resmen üç gün evvel biz konvoy olarak geleceğiz dediler. Kemal Kılıçdaroğlu katılacağını bizzat söylemesine rağmen, konvoyla mı beraber alana çıkacak yoksa direk alana mı gelecek . Bu bizim açımızdan soru işareti Şu ana kadar bu konuda bir bilgilendirme yapılmadı“ diye konuştu.
Büyükkucak, “ Kılıçdaroğlu konusunda da kamuoyunda söylenti var; ama söylenmesi gereken merci Türk - İş Konfederasyonu. CHP yürüyecekse, Genel Başkanın da buradan yürüyüp yürümeyeceğinin bizim tarafımızdan bilinmesi lazım“ dedi. (dha)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar