DİSK Genel İş Sedikası İzmir Belediyesine Yapılan Operasyona İlişkin Basın Açıklaması Yaptı


DİSK/Genel-İş Genel Yönetim Kurulu’nun İzmir belediyelerine yapılan operasyon ile ilgili basın açıklamasıdır.
İzmir, dün sabah İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi’nin polis tarafından basıldığı haberiyle uyandı.
Özel yetkili Cumhuriyet Savcılarının talimatıyla gerçekleşen operasyonların bir ihbar mektubuyla başlatıldığı bilgisi bunun siyasi bir operasyon olduğu düşüncesini pekiştirmektedir.
Bu operasyonun, 12 Haziran seçimlerinin hemen öncesinde yapılmış olması olaya siyasal bir nitelik de kazandırmaktadır.
Ülkemiz artık muhaliflerin, ihbar mektupları dayanak yapılarak uydurulmuş nedenlerle taciz edildiği, mahkemelik olduğu, gözaltına alındığı, aylarca tutuklu olarak cezaevlerinde yatırıldığı bir açık cezaevine dönüştürülmüştür.
AKP’ye muhalif olanlar, sürekli izlenerek bir açıkları kollanmakta, açık bulunamadığı zaman da ihbar mektupları ile dayanaksız suçlamalarla baskı altına alınmaktadır.
İzmir belediyelerine yapılan operasyonları da bu kapsamda düşünmemek için bir neden yoktur. Daha önce de İzmir’de ihbar mektuplarıyla buna benzer operasyonlar düzenlenmişti.
Bilindiği gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi, belediyeden ihale alan taşeron şirketlerle ilişkisini 2011 Ocak ayında sona erdirmiş ve yaklaşık 2500 taşeron şirket işçisini kendisine ait şirketlerde istihdam etmeye başlamıştır.
Bu uygulama hem belediyelerde hem de diğer kamu kurumlarında çalışan taşeron işçiler için bir umut ışığı yakmıştır. Çıkarları bozulan taşeron şirketlerin ihbarlarının bu operasyona dayanak yapılması ihtimali de bulunmaktadır.
AKP’li yüzlerce belediye hakkında ihbar mektuplarıyla değil somut belgelere dayalı çok sayıda suç duyurusu olmasına rağmen hiçbir işlem yapılmamıştır. Buna karşın muhalif belediyelere üstelik İzmir gibi muhalif bir kentin belediyelerine karşı yapılan bu operasyon yargıya olan inancı zedelemiş; yargı bağımsızlığının sorgulanmasına neden olan yüzlerce örnek olay arasına eklenmiştir.
Bu tür operasyonlarla muhaliflerin karalanarak gözden düşürülmesi ve seçimlerde AKP’ye avantaj yaratılması düşünülüyorsa sonuç tam tersi olacaktır; bundan kimsenin kuşkusu olmasın. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM