Yol İş Sendikası 9. Olağan Genel Kurul'u Yapıldı


Yol İş Sendikası 9. Olağan Genel Kurul'u  Yapıldı 

Türk-İş çok eylem yapmış
YOL-İŞ 9. Olağan Genel Kurulu dün Devlet Su İşleri (DSİ) Konferans Salonu’nda başladı. Mevcut yönetimin tek listeyle yeniden aday olduğu, genel kurulun divan başkanlığını yürüten Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Türk-İş’e yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Hükümetle sorun çözücü diyalogların zaruret olduğunu, ancak sorunların çözümünde eylemlerin etkisine inandıklarını belirten Kumlu, göreve geldiği dönemden bu yana Türk-İş’in 26 eylem gerçekleştirdiğini söyledi. Kumlu, “Niçin bu kadar çok eylem yaptık? Çünkü emeğin kazanımları hep saldırı altında oldu” dedi. Kumlu, Türk-İş’e bağlı sendikalara üye emekçilere seçimlerde Türk-İş Başkanlar Kurulunun kararını dikkate alarak oy verme çağrısı yaptı.

ÖNLEM PAKETLERİ İŞVERENLERE YARADI

Son olağan genel kurulundan bu yana sendika içi tartışmalar nedeniyle iki kez olağanüstü genel kurula gitmek zorunda kalan Yol-İş Sendikasının 9. Olağan Genel Kurulu dün Ankara’da DSİ Konferans Salonu’nda başladı.

Türk-İş ve bağlı çok sayıda sendikanın yöneticileri ile yurt dışından sendika temsilcilerinin izlediği genel kurula, CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin ve Milletvekili Bayram Meral da katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar, hükümetin “krize önlem” adı altında açıkladığı paketlerin işverenlerin kârını arttırırken, istihdamı arttırmadığını dile getirdi. İşsizliğin ve yoksulluğun giderek büyüdüğüne dikkat çeken Ağar, buna karşın dolar milyarderlerinin sayısının artmasının, krizin faturasının sabit ve dar gelirlilerin sırtına yüklendiğinin en açık göstergesi olduğunu söyledi.

KUMLU YANIT VERDİ

Genel Kurulun divan başkanlığını da yürüten Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, torba yasaya karşı yürütülen mücadeleye ilişkin eleştirilere yanıt verdi. İl Özel İdareleri’nde norm kadroyla çalışan Yol-İş üyelerinin Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatına dağıtılmasını öngören maddenin girişimler sonrası “Karayolları Genel Müdürlüğüne dağıtılmaları” şeklinde değiştiğini hatırlattı.

Kumlu, “Torba yasada bizleri rahatsız edecek diğer birçok hüküm vardı. Belki hepsini geri çektirmekte başarılı olamadık ama yaptığımız görüşmeler sonucunda genel kuruldan geçmiş olan ve esnek çalışma biçimlerinin yaygınlaştırılması ile deneme sürelerini arttıran üç maddenin tekriri müzakere ile geri çekilmesini sağladık” dedi.

‘ÖNEMLİ OLAN ZAMANLAMA’

Bu maddelerin metinden çıkarılmasının önemli bir kazanç olduğunu ifade eden Kumlu, AKP Hükümetinin Türk-İş’in girişimleri nedeniyle değil, seçimler nedeniyle geri adım attığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu. Kumlu, sorunların çözümünde yapılan eylemlerin etkisine inandıklarını, bu nedenle başkanlık görevini yürüttüğü son 3.5 yıl içinde 26 ayrı eylem gerçekleştirdiklerini söyledi. Kumlu, “Niçin bu kadar çok eylem yaptık? Çünkü emek ve emeğin kazanımları hep saldırı altında” dedi.

Hükümetin sendikalara kulağını tıkamasının iş kazalarında işçilerin ölmesine, işsizliğin, yoksulluğun, hırsızlığın artmasına neden olduğunu ifade eden Kumlu, seçimlerde de Türk-İş Başkanlar Kurulunun “AKP döneminde toplumdaki huzursuzlukların, dengesizliklerin ve eşitsizliklerin arttığı” yönündeki tespiti dikkate alınarak oy kullanılması gerektiğini söyledi.
Kamu toplu iş sözleşmelerinin seçimlerden önce sonuçlanması için Türk-İş’in yeterli adımı atmadığı yönündeki eleştirileri de yanıtlayan Kumlu, ‘TİS görüşmeleri için diyalog noktası arıyoruz’ dedi.

Genel kurulda, Ramazan Ağar başkanlığındaki mevcut yönetim kurulu yeniden aday oldu. Bugün yapılacak seçime tek listeyle gidildi. Kaynak:(Ankara/EVRENSEL)

Yönetim Kurulu Şöyle Oluştu
Yol İş Sendikasının 9. Olağan Genel Kurulu 21-22 Mayıs 2011 tarihlerinde Ankara'da yapıldı. Ramazan AĞAR Yeniden Genel Başkanlığa Seçildi.

Genel Başkanlığa Ramazan AĞAR,
Genel Başkan Yardımcılıklarına İsmet TAN ve Bekir AVCI,
Genel Sekreterliğe Tevfik ÖZÇELİK,
Genel Mali Sekreterliğe Yusuf DOĞAN,
Genel Teşkilatlandırma Sekreterliğine Mehmet YOLASIĞMAZOĞLU,
Genel Eğitim Sekreterliğine Ahmet KILIÇ,
Genel Mevzuat Sekreterliğine Recep KARAKAŞLI

yeniden seçildiler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar