Hava-İş Sendikasının ISG Yer Hizmetleri A.Ş'de Yetkisi Kesinleşti


Hava-İş Sendikasının ISG Yer Hizmetleri A.Ş'de Yetkisi Kesinleşti.
Sendika ve toplu sözleşme hakkı herkes için...

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanında İSG Yer Hizmetleri A.Ş firmasında HAVA-İŞ üyesi işçilerinin kararlılıkla 2 senedir sürdürdüğü sendikalı ve toplu iş sözleşmeli hak mücadelesi başarıya ulaşmak üzere…

Kartal 4.İş Mahkemesinde işverenin sendikamızın yetki tespitine yaptığı itiraz mahkemece reddedilmişti.

Mahkeme kararı işverence temyiz edilmiş, en son olarak, T.C Yargıtay 9. Hukuk Dairesinin 2011/25465 Esas, 2011/16820 Karar No ile 24.06.2011 tarihinde tarafımıza tebliğ edilen Yargıtay İlamı ile işverenin temyizi de reddedilerek ilgili işyerinde Hava-İş Sendikasının yasanın aradığı çoğunluğu sağladığı yönündeki Mahkeme kararı onanmış ve kesinleşmiştir.

Sendikamız Bakanlığa bugün itibarı ile YETKİ BELGESİ talebinde bulunmuş olup bu belgenin gelmesinden sonra işveren toplu iş sözleşmesine çağrılacaktır.

ISG Yer Hizmetleri A.Ş (İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yer Hizmetleri A.Ş) bu ortaklığın uçaklara yolcu hizmet trafik, yükleme boşaltma, kargo, bagaj, temizlik ve ramp hizmetleri veren 900’e yakın işçinin çalıştığı şirketidir.

8 Ocak 2001'den bu yana işletmesini yapmış olduğu Sabiha Gökçen Havaalanı’nı, Yıllık 47 Bin yolcudan 4 Milyon Yolcunun ağırlandığı bir “havaalanı markası” haline getiren HEAŞ, Yer Hizmetleri, Akaryakıt, Terminal, Antrepo İşletmeciliğini Temmuz 2007’de yapılan bir ihale sonucunda 1 Mayıs 2008 tarihinden itibaren Limak-GMR-Malaysia Airports 3’lü konsorsiyumu tarafından kurulan İSG (İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Yapım Yatırım ve İşletim A.Ş.)’ye devredildi.

Bilindiği gibi LİMAK Holding Fenerbahçe yöneticisi olan Nihat Özdemir’in sahip olduğu çok farklı alanlarda girişimi olan bir büyük ölçekli bir kuruluştur.

Avrupa’nın sıfırdan inşa edilen en yeni havalimanı İstanbul Sabiha Gökçen aynı zamanda, 2002 – 2010 yılları arasında Avrupa’da en fazla büyüyen havalimanı oldu.

İSG Yer Hizmetleri A.Ş işyerinde Hava-İş sendikası Anadolu Yakası Şubesi öncülüğünde tüm engellemelere karşı sabırla ve inançla çalışarak işyerinde üyelik ve sendikalaşma çabalarını eksiksiz sürdürmektedir.

2 yıldır sürdürlen bu mücadele bugün toplu iş sözleşmesi imzalanması aşamasına gelmiştir. Tüm ISG çalışanlarını bu toplu iş sözleşmesinin başarısı için Hava-İş'in bayrağı altında toplanmaya ve haklarımızı almaya çağırıyoruz. Zafer ISG işçisinin olacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar