Şok Satıldı Şok Mağazaları Satıldı Şok Ülker'e Satıldı


Migros Şok'u sattı
Migros, Şok Mağazalarını 600 milyon TL'ye Ülker'e ait olan Gözde Finansal Hizmetler ve Bizim Toptan'a sattı.
Migros'un Şok mağazalarını satacağına ilişkin bir süredir piyasada dolaşan söylentiler gerçek oldu. Migros, Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, Şok mağazalarını 600 milyon liraya Gözde Finansal ve Bizim Toptan'a sattığını duyurdu.

40 MİLYON LİRA PEŞİN ALINDI
Migros'tan yapılan açıklamada, 40 milyon liranın imza tarihinde peşin olarak alındığı, kalan bakiyenin de kapanış tarihinde tahsil edileceği kaydedildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Şok son dönemde yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı olmuştu. Migros Grubu da iş hacminde ağırlıklı yer tutan süpermarket ve hipermarket perakendeciliğine odaklanmak üzere, Şok Ucuzluk Marketleri için gelen bu teklifi değerlendirmiştir. "

Şok'un Türkiye genelinde 1230 mağazası ve 236 bin metrekarelik satış alanı bulunuyor.

YENİ SAHİBİ ÜLKER
Şok'u satın alan Gözde Finansal Hizmetler ve Bizim Toptan Ülker Grubu'na ait iki marka. Gözde Finansal Hizmetler'in yüzde 81.56'sı Ülker'in çatı kuruluşu Yıldız Holding'e ait. Kalan hisseler ise halka açık.

Bizim Toptan'da da Yıldız Holding'in yüzde 33.45 oranında hissesi bulunuyor. Şirketin yüzde 20'si  Strategic Investment Fund, yüzde 5'i  Golden Horn Investment'a ait. Yüzde 40 oranında hissesi ise halka açık ve borsada işlem görüyor.Hürriyet 

Yorumlar

  1. şok market çalışanlarına verdiğiniz deger ortada 4 aydır ne çekiyoruz ilgilenmiyorsunuz...size sendika demeye bin şahit gerek haklarımızı savunmak için 3 kişi yi bir araya getirmekten aciz örgütlenmekten anlamayan yegane sendika...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar