Tez-Koop İş Sendikası Burger King'de Çalışan Üyelerinin İşten Çıkartılmasını Protesto Etti


Burger King Örgütlenmemizde Eylemler Sürüyor

Sendikamızda örgütlenen Burger King Çağrı Merkezi çalışanlarından dört öncü üyemizin işten çıkartılmasının ardından üçüncü kitlesel basın açıklaması 9 Haziran 2011'de İstanbul'da yapıldı. Atılan işçilerin geri alınması ve Burger King Çağrı Merkezi işçilerine yapılan baskıların son bulmasın talepleriyle yaptığımız basın açıklamasına Burger King Çağrı Merkezi'nde çalışan işçilerin yanı sıra, Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Cemail Bakındı, Türk İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Sendikamızın İstanbul 1 ve 4 Nolu Şube Yöneticileri ve Temsilcileri, Yol-İş Sendikası, Harb-İş Sendikası, Haber İş Sendikası Başkan ve Yöneticileri, Gerçeğe Çağrı Merkezi Derneği ile demokratik kitle örgütlerinden de katılımlar gerçekleşti.

Sabah İstanbul 5 nolu Şube temsilcilerimizin katıldığı Temsilciler Kurulu'nun ardından saat 14:00 de Şube önünde toplanarak Burger King Çağrı Merkezi önüne bir yürüyüş gerçekleşti. Eylemde “Atılan işçiler geri alınsın.”, “Burger King Çağrı Merkezi Sendika Hakkımızı Engelleyemez.” pankartları açıldı. Taşınan çok sayıda dövizde, “Hamburger Dayatmasına Son”, “Köle Değil İşçiyiz, Burger King'in Sesi Biziz”, “Orta Boy Lezzet, King Boy Eziyet”, “Çalışanlara Sağlıklı Yemek Verilsin.” sloganlarına yer verilerek, her gün hamburger yemek zorunda bırakılan işçilerin yemek sorunlarına dikkat çekildi. Yürüyüş boyunca “Sendika Hakkımız Engellenemez.”, “Atılan İşçiler Geri Alınsın.”, “Baskılar Bizi Yıldıramaz.” sloganları atıldı. Çağrı Merkezi Çalışanları Derneği de eyleme “Sipariş Yok Destek Var.” yazılı dövizlerle katıldı. Burger King önüne gelindiğinde açılış konuşması Şube Başkanımız Rabia Özkaraca Över tarafından yapıldı. Över, sendikanın örgütlenme sürecinden, Burger King Çağrı Merkezi işvereni tarafından sendikalı işçilere yoğun baskı yapıldığından ve ailelerin aranarak tehdit edildiğinden bahsetti. İşten atılan işçilerden İsmail Yıldız basın açıklamasını okudu. Bu baskıların başarıya ulaşamayacağı ve sendika hakkının söke söke kazanılacağı vurgulandı. Basın açıklaması “Bizler emek mücadelesinin her alanda yürütüldüğünü ve mücadelenin zorlu yollardan geçtiğini biliyoruz. TEKEL işçilerinin, Konak Belediyesi taşeron işçilerinin, Samsun Sigara Fabrikası işçilerinin ve nice atölye, fabrika, iş yerinde her türlü baskı ve zorluğa rağmen hak mücadelesinin verildiğini görüyoruz. Bu mücadeleler bize güç katıyor. Bu güçle diyoruz ki; Burger King Çağrı Merkezi’nde mücadeleye devam, Burger King Çağrı Merkezi’nde sendika hakkımızı söke söke alacağız.” sözleriyle bitirildi.
Yıldız'ın ardından söz alan Cemail Bakındı Burger King işverenine seslenerek “ayağınızı denk alın, bu genç işçi kardeşlerimize haklarını verin yoksa biz hamburger yerine döner, köfte kurufasulye yeme çağrısı yapmayı da biliriz” dedi. Cemail Bakındı Burger King İşverenine seslenerek, Çağrı Merkezi çalışanlarının Tez-Koop-İş Sendikasında örgütlenme kararına saygı duyulmasını, baskıların kaldırılmasını, işçilerin insani ihtiyaçlarını karşılamalarının sağlanmasını, işçilerin örgütlenme mücadelesine Türk-İş olarak sahip çıkacaklarını vurguladı ve coşkulu bir konuşma gerçekleştirdi.

Basın açıklaması “kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz”, “atılan işçiler geri alınsın”, “susma haykır, sendika haktır” sloganları ve halaylarla son buldu.tezkoopis.org

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar