Belediye İşçilerini Sürgüne Gönderen Torba Yasa İçişleri Bakanlığı Genelgesiyle Ertelendi


Torba Yasa'nın belediye işçilerine sürgün yolunu açan 166. maddesinin uygulanması İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile ertelendi.

İçişleri Bakanlığı, 22 Temmuz 2011 tarihinde yayınladığı genelge ile mahalli idarelerde çalışan kamu işçilerinin başka kurumlara atanmasının ertelenmesini ve yeniden yapılacak düzenlemenin beklenmesini istedi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yayınladığı genelge ile 6111 sayılı kanunun 166. maddesinin daha önce 1 Ağustos 2011 olarak belirlenen uygulanma tarihi,  yeni bir genelge yayınlana kadar ertelendi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü

Sayı     : B.05.0.MAH.0.08.01.00/19198                                                                22.07.2011
Konu  : 6111 Sayılı Yasanın Mahalli İdarelerin İhtiyaç
              Fazlası İşçileri ile İlgili Hükümleri.

GENELGE

Mahalli İdarelerin ihtiyaç fazlası işçilerine ilişkin düzenlemeyi de içeren “6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” 25 Şubat 2011 tarih ve 22857 Sayılı Mükerrer Resmi Gazetenin yayınlanarak yürürlüğe girmesine rağmen 29.03.2011 tarihli ve 6215 Sayılı Kanunun 28nci maddesi ile Mahalli İdareleri İhtiyaç Fazlası İşçilerinin devri süresinin başlangıç 01.08.2011 tarihine ertelenmiştir.

6111 Sayılı Kanunun 166’ncı maddesinin dokuzuncu fıkrası İçişleri Bakanlığına; Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ve ilgili diğer kurumların görüşleri alınarak uygulamayı yönlendirme ve ortaya çıkabilecek tereddütleri giderme görev ve yetkisi verilmiştir.

Bakanlığımıza, gerek İllerimizden Valilikler, Özel İdare ve Belediyeler gerek diğer kurumlardan, gerekse sendikalardan iletilen yazılı ve sözlü taleplerden, yasa metni ile ilgili olarak giderilmesi gereken bir çok tereddüt olduğu anlaşılmaktadır. Bu tereddütleri gidermek için diğer kurumlardan görüş alınarak, uygulanacak ilke ve esaslar belirlenecek ve genelge olarak tüm taraflara duyurulacaktır.

Bu süreçte personelin mağdur edilmemesi, kurum barışının bozulmaması ve vatandaşa sunulan kamu hizmetlerinin aksamaması için Özel İdareler ile Belediyelerden, ihtiyaç fazlası listelerin valiliklere (Tespit Komisyonları) bildirilmesinin, kanundaki süreler geçerliliğini korumakla beraber bakanlığımızca yayınlanacak genelge sonrasına bırakılmasında kamu yararı bulunmaktadır.

Durumun İl Özel İdareleri ile iliniz dahilindeki tüm belediyelere acilen duyurulmasını, çalışmalara Bakanlığımız genelgesinde belirtilecek ilke ve esaslar çerçevesinde devam edilmesi gerektiğinin bilinmesi ve herhangi bir aksaklığa sebep verilmemesi için gerekli tedbirlerin alınmasını önemle rica ederim.
                                                                                   İdris Naim ŞAHİN
                                                                                      İçişleri Bakanı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar