Türk-İş'e Bağlı 10 Muhalif Sendika Ezilenlerden Yana Güç Birliği Yaptı


Ezilenlerden yana sendika için güç birliği
Türk-İş'e bağlı 10 sendika güç birliği oluşturdu. Bugün kamuoyuna açıklama yapan sendikalar, "İşçi sınıfının hasret ve özlemle beklediği, sınıfına önderlik eden bir kuruluş yaratmak istiyoruz" dedi.

Sendikal harekete yeni bir ivme ve dinamizm kazandırmak amacıyla Türk-İş'e bağlı 10 sendika güç birliğine gitme kararı aldı. Taksim tramvay durağında konuyla ilgili açıklama yapan Türk-İş yönetimine muhalif sendikalar, amaçlarının Türk-İş'i bölmek değil, işçi sınıfının hasret ve özlemle beklediği, işçi sınıfına önderlik eden bir kuruluş yaratmak olduğunu söyledi.

Güç birliğini oluşturan Hava-İş, Kristal-İş, Deri-İş, Petrol-İş, Belediye-İş, Tez Koop-İş, Basın-İş, TÜMTİS, Tek Gıda-İş ve TGS adına açıklamayı Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin yaptı.

Ayçin, "Ezilen insanlığın sesi olmak istiyoruz. Kişisel hiçbir çıkar, kariyer derdi gözetmeden kendisini işçi sınıfı mücadelesine adamış ve bunun için çalışan insanların oluşturduğu bir mücadele mevzisi yaratmak istiyoruz" dedi.

Ayçin, Türkiye'nin en büyük emek örgütü olan Türk-İş yönetiminin, işçi sınıfının sorunlarının çözümünde rol üstlenebilecek enerjiden ve inançtan yoksun olduğunu dile getirdi.

Hava-İş Başkanı Ayçin, çalışma hayatındaki sorunlar, iş yasasında yapılan değişiklikler, taşeronlaştırmanın yaygınlaştırılması için yapılan yasal değişikliklerde ve sosyal güvenlik, sağlık sisteminin dönüştürülmesi süreçlerinde Türk-İş yönetiminin suya sabuna dokunmayan açıklamalarla, baştan savma eylemlerle, ikircikli tavırlarla ve suskunlukla iktidarın bu süreçteki sorumluluğuna ortak olduğunu ifade etti.

"Demokratik, mücadeleci, güçlü bir sendikal hareket için bir araya geldik, yola çıkıyoruz" diyen Ayçin, güç birliğinin temel ilke ve hedeflerini 'Neoliberalizme karşı sınıfın birliği ve dayanışması', 'Ülkede, iş yerinde ve sendikada demokrasi', 'Emek odağı oluşturmak ve güçlü bir temsil sağlamak', 'Cesur, öncü ve mücadeleci bir sendikal hareket için değişim' şeklinde açıkladı.

Sendikalar, emek örgütlerine ve basına 7 sayfalık çağrı metni dağıtırken, Atilay Ayçin, bu çağrının bir ilk adım olduğunu, bu yaklaşımı benimseyen bütün sendikaların katılımına ve önerilerine açık olduğunu belirtti.

Direnişçi Ontex, PTT, Kampana Deri, Fıratpen işçilerinin de katıldığı açıklamada "Suskun Türk-İş istemiyoruz", "Birlik, mücadele, zafer", "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber, ya hiçbirimiz" sloganları atıldı.

Öte yandan, açıklamaya katılmak için yola çıkan Legrand direnişçisi iki kadın işçinin, patron ve polisin saldırısı sonrası gözaltına alınıp karakolda tutuldukları açıklandı.etha.com.tr

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM