Belediye İş Üyeleri Hizmet İş'e Üye Olmaya Zorlanınca Eylem Yaptı


Belediye işçileri eylemleri süreklileştirecek
AKP'ye yakınlığı ile bilinen Hizmet-İş Sendikası'na üye olmaya zorlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi işçileri, bir kez daha belediye önündeydi. Yolu trafiğe kapatan işçilere polis müdahale etti. İşçiler, bayramdan sonra belediye önünde çadır kuracak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası'ndan Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikası'na geçmeye zorlanan işçiler, belediye önünde yol kesme eylemi yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 8 aydır sendikal tercihlere yönelik çeşitli baskılar yaşanıyor. Belediye-İş üyelerinin Hizmet-İş'e geçmesini isteyen AKP'li yönetim, son olarak Belediye-İş'in iki şubesinin yönetim kurulu üyeleri ile 4 işyeri temsilcisini sürgüne gönderdi.
Bunun üzerine bugün bir kez daha İstanbul Büyükşehir Belediyesi önüne gelen işçiler, sürgün ve baskıları protesto etti. Aksaray'daki Belediye-İş İstanbul Şubeleri önünde bir araya gelen işçiler, "İşveren sendikamızdan elini çek" yazılı pankart açtı. Sloganlarla İstanbul Büyükşehir Belediyesi önüne gelen işçiler, belediyenin önündeki yolda oturma eylemi yaparak trafiği kesti. Polis işçilere müdahale ederken, biber gazı kullandı. Bir süre yaşanan gerginlikten sonra işçiler, belediye önünde basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdi.

İşçiler, bayramdan sonra belediye önünde çadır kuracak.
Belediye-İş Sendikası İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Gülüm, üyelerinin tüm baskılara rağmen sendikasını değiştirmediğini, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ise bunun karşısında azgınlaştığını söyledi. Gülüm, "İşverenin toplu sözleşme ve yasa dinlememesi ve hukuk dışı davranması karşısında sessiz kalmayacağız. Anayasadan, yasada bahseden AKP, İstanbul Büyükşehir'de tüm yasaları çiğniyor" diye konuştu.
Sendika değiştirmeye karşı verdikleri mücadelenin devam edeceğini belirten Hasan Gülüm, İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan'a "Bekle geliyoruz" diye seslendi ve ekledi: "Belediye Başkanı'na da buradan sesleniyoruz. Baskılar devam ederse bu binaya da gireceğiz. Sürprizlerimiz olacak."
Bundan sonraki eylem planları hakkında basına bilgi veren Hasan Gülüm, yarın akşam mesai saati sonrası İBB önünde iki saatlik oturma eylemi yapacaklarını, baskıların devam etmesi durumunda bayramdan sonra çadır kuracaklarını söyledi. Gülüm, çadır eylemini 40 gün sürdürmeyi planladıklarını bildirdi.
İşçiler açıklamadan sonra "Hizmet-İş Başkanı Topbaş istifa", "Taşeron sendika istemiyoruz", "Direne direne kazanacağız", "İşçiler sürgünde bıçak kemikte" sloganları atarak oturma eylemi yaptı.

'Bizden iş istemiyor, sendika değiştirmemizi istiyor'
Eylem boyunca tepkilerini dile getiren işçiler, "İşveren işçiden iş beklemiyor, sendika değiştirmesini istiyor. Biz sendikamızdan memnunuz. 6 bin işçiden yüzde 10'u dışında Hizmet-İş'e geçmez ama baskı, zulüm, ekmeğiyle oynuyor, tehdit ediyor. Her türlü zulüm var" dedi.
Yöneticilerin Hizmet-İş'e geçmeleri durumunda "işe gelmeyin" dediklerini aktaran işçiler, "Daire başkanlıklarını temsilcilik yaptılar. Müdürler de temsilci oldu. Hak-İş'e geçen devletin maaşını alıyor, başka yerlerde geziyor. Kimse yerinde yok. Bizim vergimizle alınan resmi araçlar sendika değiştirmek için dolanıyor, gece 10'larda üyelerimizin evlerine gidiliyor" diye konuştu.


Kaynak:ETHA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar