Din Bir Sen Şiddet Gören Kadının Polis Çağırması Tahriktir


Din-Bir-Sen'den kadına yönelik şiddete destek
Her gün 5 kadının erkek şiddetinin kurbanı olmasına sessiz kalan Din-Bir-Sen Genel başkanı Lütfi Şenocak, şiddete uğrayan kadının tek tuşla polis çağırmasına ilişkin çalışmanın “tahrik niteliği taşıyacağını” savundu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın şiddete uğrayan kadının tek tuşla polis çağırmasına ilişkin çalışması, Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası'nı (Din-Bir-Sen) rahatsız etti. Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak yaptığı yazılı açıklamada, bu tür uygulamaların, aile birliğini sarsacağını, kaybolan değer yargılarının ve güvenin tamamen yok olacağını ileri sürdü.

Bununla da yetinmeyen Şenocak, "Kadın ve erkeğin tarafından, her ikisinin de itimat edeceği hakemler, Diyanet İşleri Başkanlığı aile irşat bürosu, Sosyal Hizmetler bünyesinde aile içi eğitim hizmetleri" şeklinde belirlemesi gerektiğini savundu.

Bu aşamaların sonuç vermemesi halinde ise kadının polise müracaat etmesi gerektiğini söyleyen Şenocak, şöyle dedi: "Aksi bir uygulama, son çareyi ilk merci olarak göstermek olur ki, bu da ilaçla tedavi edilebilecek bir hastayı doğrudan ameliyata sevk etmeye benzer.”

Lütfi Şenocak, tek çarenin insanları aile olmanın bilincine varacakları iyi bir eğitimden geçirmeleri olduğunu söyledi.

Kadına yönelik şiddet yüzden 1400 arttı
Şenocak’ın bu ifadeleri, kadına yönelik şiddetin en üst düzeye çıktığı bir dönemde dile getirmesi dikkat çekti. Hemen her gün birkaç kadının öldürüldüğü Türkiye’de bu yılın ilk altı ayında 105 kadın, erkek şiddetinden yaşamını yitirdi. Geçen yıl ise resmi rakamlara göre 334 kadın şiddet kurbanı oldu.

Her gün 5 kadının öldürüldüğü Türkiye’de AKP iktidarı dönemindeki son 7 yıl içerisinde kadın cinayetlerinin yüz de bin 400 oranında arttı. Şiddetteki bu artış ise yeterli tedbirlerin alınmadığının en açık ifadesi iken, Din-Bir-Sen’in şiddetin gizli kalmasını salık vermesi “kadına yönelik şiddeti” savunmaktan başka bir anlam ifade etmiyor. ANF

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM