DİSK Anadolu Ajansı'nda Sahibinin Sesi Uygulamalar


Anadolu Ajansı’ndan “sahibinin sesi” uygulamalar...
DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün’ün, Anadolu Ajansı’nda çalışanlara yapılan uygulamalara ilişkin açıklaması:

Anadolu Ajansı’nda, “siyasi iradenin tercihiyle” göreve başladığı söylenen yeni yönetim kadrolaşma yolunda hızla ilerliyor. Yönetimin değişmesiyle birlikte, çalışanların üzerindeki baskıların ve mağduriyetlerinin her geçen gün artmasına tanık oluyoruz. Çalışanlar, taşeronlaşma, sendikasızlaştırma, çalışma saatlerinin artırılması ve değiştirilmesi, haftalık izinlerin bir güne indirilmesi, emekliliğe zorlama, görevden alma, istek dışı atamalar, gereksiz yere sözlü ve yazılı savunma alınması ve uyarı cezaları verilmesi gibi uygulamalarla karşı karşıya kalmaktadır.

Çalışanlara yönelik bu baskılar, işyeri barışının bozulmasını ve toplu iş sözleşmesinin ihlaline neden olmaktadır.

Ayrıca yönetim, çalışanların özgür iradeleri ile haber yapma özgürlüklerine de müdahele etmektedir. Yönetimin “siyasi” duruşu doğrultusunda hangi konularda haberlerin yapılacağı ve bu haberlerin nasıl yazılacağı çalışanlara dikte edilmektedir. Bu durum ifade ve basın özgürlüğünün de nasıl şekillendirildiğini gözler önüne sermektedir.

Anadolu Ajansı yönetimi ise tüm bu yaşananlar karşısında son derece vahim ama bir o kadar da kimi gerçekleri gözler önüne seren bir açıklama yapmıştır.
Yönetim yaptığı açıklamada öncelikle tüm bu yaşananları reddetmemiş ama nedeninin bütçe açığı olduğunu dile getirmiştir. Basın çalışanlarının ne kadar zor şartlar altında çalıştıkları düşünüldüğünde; yönetimin bütçedeki açıkları bahane ederek çalışanların emeklilik, sigorta primlerinin vs. ödenmesinin “izah edilmez” bir durum olarak tarif etmesi, hangi mantıkla iş başına getirildiğinin de açık kanıtıdır.

DİSK olarak, Anadolu Ajansı yönetimini acilen bu uygulamalarına son vermeye ve çalışanların mağduriyetlerini gidermeye çağırıyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM