Yataş'ta İşçilerin Üye Olacağı Sendikaya Da İşveren Karar Veriyor


YATAŞ PATRONUNUN HAK-İŞ AŞKI BİTMİYOR
Hasanoğlan'da bulanan YATAŞ fabrikasında patron adeta "fabrikaya sendika gelirse, ben getiririm" diyor, işçileri geçmişte baskıyla Hak-lş bünyesindeki Öz İplik-İş'e üye yaptıran patron, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın "işyeri ağaç işkolunda" karan üzerine şimdi de işçileri yine Hak-lş' bağlı Öz Ağaç-İş'e yönlendiriyor.

Yaklaşık 330 işçinin çalıştığı fabrikada Hak-İş'e bağlı Öz İplik-İş sendikası yaklaşık 10 yıldır örgütlüydü. Ancak Çalışma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde işyerine bir yazı gönderdi. Yazıda, fabrikanın dokuma değil, ağaç işkolu kapsamına girdiği belirtilerek, Öz İplik-İş sendikasının işyerinde yetkili olamayacağı belirtildi.

Hak-İş'e bağlı sendikadan rahatsızlık duyan işçiler, bu haberin duyulması üzerine Türk-İş'e bağlı Ağaç-İş'e üye olmaya başladılar. Ancak patron adeta "Patron benim, sendikayı da ben seçerim" dercesine işçileri Hak-İş'e bünyesindeki Öz Ağaç-İş'e yönlendirdiği iddia edildi.
'SENDİKASEVER' PATRON
Edinilen bilgiye göre, işçilerin Türk-Iş'e bağlı Ağaç-İş'e üye olmasından rahatsız olan fabrika yönetimi Türkiye'de görmeye alışkın olmadığımız bir şey yaptı. İşçilere haber salan fabrika yönetiminin, "Biz öğleden sonra servisleri getireceğiz, servislerle notere gidip Öz Ağaç-İş'e üye olacaksınız" dediği belirtiliyor.

Gazetemize konuşan işçiler, "Hak-İş'e bağlı diğer sendikadan çok çektik. Şimdi yine Hak-İş'e üye yapılmak isteniyoruz. Bizi 'Öz Ağaç-İş'e üye olmayanların iş akdini feshederiz' diye tehdit ediyorlar" dediler. Ağaç-İş'te örgütlenmeye çalışan işçiler patronun baskılarına boyun eğmemekte kararlılar.
GÖZ GÖRE GÖRE ZEHİRLENMİŞLERDİ
Kayseri ve Ankara'da iki fabrikası bulunan YATAŞ, işçilerin yaşadığı sorunlarla geçmişte de gazetemize konu olmuştu. Hasanoğlan'daki fabrikada 2005 yılında 150 işçi yedikleri yemekten zehirlenmişlerdi. İşçiler, yemeklerin kalitesiz ve sağlıksız olduğu konusunda fabrika yönetimini defalarca uyardıklarını ancak önlem alınmadığını anlatmışlardı.
Kaynak: Evrensel Gazetesi - Ankara

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM