Memurlar Cumartesi Günleri De Çalışacak


Bakan Yıldız: "Cumartesi de çalışılsın"
Enerji Bakanı Taner Yıldız, gün ışığından daha fazla yararlanmak ve verimliliği artırmak için memurların mesaisini saat 6-7 civarında başlatmak ve cumartesiyi de çalışma günlerine dahil etmek için hazırlık yaptıklarını söyledi.
Enerji verimliliği konusunda bir dizi girişime öncülük etmek istediklerini anlatan Bakan Taner Yıldız, "Amerika ve Avrupa'daki bazı ülkelerde mesai sabah saat 06:00-07:00 civarında başlıyor. Türkiye'de de bunu uygulamak istiyoruz" dedi.

ERKENDEN YATILACAK

Posta Gazetesi'nden Hakan Çelik'in haberine göre Bakan Yıldız "Mesai erken başlayınca erken bitecek. Böylece gün ışığından daha fazla yararlanacağız. Esnafımız zaten bunu yıllardır yapıyor. Bu aslında kültürümüzde de var. Devlet bunu niye yapmasın ki? Yılda 3 milyar kilovatsaat elektrik tasarruf edebiliriz" dedi.

Bakan Taner Yıldız, 'Çalışanlar uykusundan fedakarlık yapacak" sorusuna "Uyku süresinde azalma olmaz. Vatandaş akşam daha erken uyur"yanıtını verdi.

1973'TE KANUN ÇIKMIŞTI

Türkiye'nin kalkınma ve zenginleşme için daha katetmesi gereken çok yol olduğunu söyleyen bakan Taner Yıldız, "Cumartesi tam ya da yarım gün mesai yapılması için de harekete geçeceğiz. Zenginleşmeyi ancak çalışmayla elde edebiliriz dedi.

Türkiye'de cumartesileri yarım gün mesai yapılıyordu. 1973'te çıkarılan kanunla cumartesileri tatil ilan edildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar