Wall Street İşgalcileri'ne Destek Artıyor

Wall Street İşgalcileri'ne destek artıyor
Çarşamba günü New York'ta büyük bir yürüyüş hazırlığı sürerken, ABD'nin farklı şehirlerinde ülkedeki finans sistemini hedef alan eylemcilere destek gösterileri yapıldı.

ABD'nin farklı şehirlerinde, New York'taki finans merkezi Wall Street yakınlarında kamp kuran eylemcilere destek gösterileri düzenlendi.

Los Angeles, Boston, Chicago şehirlerinde düzenlenen gösteriler, bu kentlerdeki Amerikan Merkez Bankası binalarının önünde gerçekleşti.

Ohio eyaletinde de, Wall Street İşgalcileri'ne bir destek yürüyüşü yapıldı. Bu arada Kanada'nın Toronto şehrinde de bir yürüyüş düzenleneceği bildirildi.

"Büyük şirketler zombi gibi"

New York'ta hafta sonu Brooklyn Köprüsü'nü işgal ederek gözaltına alınan yedi yüz kişilik grubun parçası olduğu Wall Street İşgalcileri ise eylemlerine dün de devam ettiler.

Zombi kostümlerine bürünen bir grup, Amerika'daki büyük şirketleri eleştirmek üzere, dolar banknotlarını yedikleri bir gösteri yaptılar.

Eylemcilerden yirmi dört yaşındaki işsiz öğretmen John Hildebrand, AP haber ajansına "büyük şirketlerin siyasete olan müdahaleleri durdurulmalı" dedi. Hildebrand öncelikli olarak şirketlerin siyasiyi partilere para aktarımının durdurulması gerektiğinin altını çizdi.

Bu arada New York'ta çarşamba günü düzenlenecek geniş katılımlı yürüyüşün hazırlıkları sürüyor.

Toplam otuz sekiz bin üyesi olan Ulusal Öğretmenler Sendikası ve Ulaşım İşçileri Sendikası, çarşamba günkü yürüyüşü destekleyecekleri açıkladılar.
Destek artıyor

Öte yandan Wall Street'i İşgal Hareketi'ne farklı kesimlerden destek mesajları gelmeye başladı.

Sinema oyuncusu Alec Baldwin, eylemcilere sert şekilde müdahale ederek yedi yüz kişiyi gözaltına alan New York polisini eleştiren bir videoyu Twitter'da paylaştı.

Amerikan finans sistemine yönelik eylemlere bir destek de milyarder George Soros'tan geldi.

Sıradan Amerikan vatandaşlarının vergilerinin, bankalara aktarılmasına karşı duyulan öfkeyi anlayabildiğini söyleyen Soros'un yorumları birçok eylemci tarafından şaşkınlıkla karşılandı.hürriyet.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar