İntibak Yasası Çıkarsa Emekli Maaşları Ne Kadar Artacak


Emekli maaşı ne kadar artacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, intibak düzenlemesinden yararlanacak olan emeklilerin maaşlarının 10 ile 200 TL arasında artabileceğini söyledi.
Bakan Çelik, NTV’de soruları yanıtladı. Bakan Çelik, intibak düzenlemesine son şeklini vermek için önümüzdeki hafta emekli dernekleri ile tekrar bir araya geleceklerini belirterek, “İntibak bir seyyanen zam değildir. 1980 yılında emekli olup aynı miktarda prim ödeyip aynı süre çalışan ve 2000 yılında emekli olan vatandaşların farklı olmaması gerekiyor. Burada gösterge sistemi ile çok oynandığı için maaş farklılıkları söz konusu. Bunu gidereceğiz. Bu seyyanen bir zam değildir bir eşitlemedir” dedi.

İntibakın 2000 öncesi emekli olan 2.5 milyon emekliyi ilgilendiren bir çalışma olduğunu söyleyen Bakan Çelik, maaşlarda eşitlemenin kademeli olarak sağlanacağını ve bunun büyük ihtimalle 2013 yılından itibaren başlayacağını ifade etti.

Bakan Çelik, intibak düzenlemesinin toplam maliyetinin ne olacağı yönündeki soruya, henüz net bir rakamla yanıt veremeyeceğini ifade ederken, “İntibak kapsamındaki emeklilerin maaşları 10 TL de artabilir 200 TL de artabilir” dedi.

7 BİN DEPREMZEDEYE İŞ

Bakan Çelik, yarın deprem bölgesine gideceğini söyledi. Çelik, şu ana kadar 3 bin 900 kişinin işe başladığını ve bu sayının 6-7 bine çıkabileceğini duyurdu. Bakan Çelik, evlerine giremeyen depremzedelerin hepsinin sosyal tesisler aracılığıyla barınma ihtiyaçlarının karşılanacağının da altını çizdi.(ANKA)

"EMEKLİLER 'ZENCİ' OLMASIN"

TEDEF Başkanı Hamdi Öz emeklilerin intibaktan eşit yararlandırılmasına dikkat gösterilmesi gerektiğini belirterek, 1981 öncesi emeklilerin sorunlarına dikkat çekti. Öz "Bizler bu ülkenin zencileri değiliz anayasamıza göre birinci sınf vatandaşıyız" dedi.

Türkiye Emekli Dernekleri Federasyonu Başkanı Hamdi Öz, şu anda Yargıtay'da karar aşamasında bulunan intibak yasasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. 12 Haziran seçimlerine intibak yasasının damga vurmuş olduğunu kaydeden Öz, muhalefet partilerinin de "intibak" sözü verdiğini ve Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla intibak çalışmalarının başladığını ifade etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in çelişkili açıklamalar yaptığını iddia eden Öz, 1981 öncesi emeklilerin durumlarının gözden kaçırılmaması gerektiğini belirterek "Bizler gayri safi milli hasıladan payımızı almak istiyoruz. Çalışma Bakanımızın çıraklık dönemi başarısız geçmiştir. Ustalık döneminin başarılı olmasını diliyoruz" dedi. Haber detayları için linki tılayabilirsiniz. ANKA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar