Salım Uslu Sendika Ağalığından Meclis Ağalığına Terfi Etti


'Sendika ağalığından Meclis ağalığına'
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AKP Milletvekili ve İdare Amiri sendikacı Salim Uslu'nun CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç Genel kurulda konuşurken yaptığı m

üdahaleye Yalova’daki İrtibat Bürosu’nda düzenlediği basın toplantısıyla sert tepki gösterdi. İnce “Yıllardır sendika ağalığı yapan Uslu, şimdi de TBMM’de Meclis ağalığına soyundu. Meclis de yaşanan manzara, eşkiyanın artık meclise kadar geldiğini göstermiştir. AKP Milletvekili Salim Uslu, gestapo şefi olarak görev yapmıştır” dedi.

“O ŞİMDİ SALİM USLU DEĞİL ‘ZALİM YARAMAZ...’”
Yontma taş devrinin adamlarının Meclis de kabadayılık yaptığını söyleyen İnce, “Çoğunluk diktası işte budur. AKP Faşizminin geldiği nokta işte budur. Başbakan’dan, bakanlara, milletvekillerine kadar AKP nasıl bir faşizan sergilediği ortaya çıkmıştır. Dün yaşanan olayla kürsü dokunulmazlığı ihlal edilmiştir. Saldırıyı yapan kişinin adı artık Salim Uslu değil, Zalim Yaramazdır. ‘Başbakana dokunmak ibadettir’ diyen Milletvekilleri, Başbakana dokunan Milletvekillerine saldırarak ibadet yapmak istemiştir” dedi.

Hak arayan öğrencilere copla saldıran, yürüyüş yapan işçilere biber gazıyla saldıran, milletvekillerini zindana atan, gazetecileri hücrelerde çürüten AKP’nin faşist uygulamalarının son örneğine bütün Türkiye’nin tanık olduğunu söyleyen İnce konuşmasını şöyle sürdürdü:

“TBMM’de dokuz yıldır görev yapıyorum. Böyle bir baskıya ilk kez tanık oldum. Rahatsızlığım nedeniyle Yalova’da olduğum için Genel kurul çalışmalarına katılamadım. Buradan İdare Amiri Milletvekili zalime sesleniyorum. Gelecek hafta TBMM Genel Kurulu’nda konuşacağım. Yüreğin varsa, bilgin varsa, bileğin varsa beynin varsa gel beni o kürsüden indir. Yalnız indiremiyorsan başbakanını da yanına al beni o kürsüden indirebiliyorsan indir. Bizler direnişin partisiyiz. Bunu unutmasınlar” dedi.

"FAŞİZMİN SON GÖSTERİLERİ"
Faşizmin son gösterilerinin dün Meclis ve Van’da yaşandığını söyleyen İnce, AKP’lilerin fener görünce Arenadaki boğa gibi saldırgan olduğunu öne sürerek sözlerine şöyle tamamladı:
“AKP deprem acısını gerekçe göstererek 29 Ekim törenlerini erteledi. Ama dün gerçek yüzlerini bütün Türkiye gördü... Yüreği deprem acısıyla dolu olan depremzedeler, coplandı, biber gazıyla saldırıldı, İşte bunların ileri demokrasi anlayışı.” (ANKA)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM