20 Bin Engelli Mart 2012'de Kamu'da İşe Alınacak


20 bin engelliye kadro müjdesi
Bakan Şahin'den 20 bin engeliyi sevindirecek haber..
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Mart ayında yapılacak sınav sonuca göre, tahmini olarak 20 bin engelliye kadro vereceklerini söyledi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Özür Bedendedir, Engel Mekanda Programı'na katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, insan odaklı politika üretmek için yola çıktıklarını belirterek, "Bu yüzden insanı merkeze aldık. Ekonomimiz insan için, sosyal politikalarımız insan için, devlet kurumlarımız insan için, her şey insan için. Yola çıktığımız gün itibariyle, insanımızın yaşam kalitesini yükseltmek için büyük bir vizyon koyduk, büyük bir hedef koyduk. Azim ve kararlılıkla sorunlarımızı arkada bırakacak şekilde yolumuza devam ettik. Önce demokrasimizdeki engelleri, ekonomideki engelleri, yapısal dönüşümdeki engelleri, şehirleşmedeki engelleri yani engelsizlerin önündeki engeli kaldırma iradesi beyan ettik. Ve bugün hamdolsun bu ülke her yerde her zaman söylediğimiz artık yaptığı çalışmalarıyla insan merkezli politikanın ne demek olduğunu ve engelleri kaldırabilmenin ne demek olduğunu özüyle sözüyle yaşamış, çok net bir başarı hikayesi bırakmıştır" dedi.

20 BİN KADROMUZU İŞ SAHİBİ YAPACAĞIZ
Bakan Şahin, engelliler konusunda en önemli sıkıntılarından birinin istihdam olduğuna dikkat çekerek, bu konuyla ilgili yönetmelikleri ve mevzuatları değiştirdiklerini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ömer Dinçer'in Çalışma Bakanlığı döneminde çok önemli adımların başladığını vurgulayan Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

"İstihdamla ilgili 2012 eylem planımızı hazırladık. Engellileri kendi içinde kategorilere ayıracağımız, işitme engellinin kendi içinde yarışacağı, görme engellinin kendi içinde yarışacağı, bedensel, zihinsel engelinin kendi içinde yarışacağı yeni bir sınav sistemin başlangıcının talimatını verdim. Yönetmeliğimizi değiştirdik. Mart ayında bu yeni sınav sistemine göre, herkesin kendi içinde yarışacağı bir sınavı başaracağız. Çıkan sonuca göre de hızlı bir şekilde, şu anda tahmini olarak belirlediğimiz 20 bin kadromuzu hızlı bir şekilde iş sahibi edeceğiz. Bu hedefi koyduk, Allah'ın izniyle bunu birlikte başaracağız."

İSTANBUL PARLAYAN YILDIZ
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da dünyada çok ciddi değişimler yaşandığını, herkesin bu değişikliklere tanıklık ettiğini belirterek, Türkiye'nin gelişmesi ve İstanbul'un parlayan yıldız olmasının, bu değişimi yakınen takip edilmesinin bir yansıması olduğunu vurguladı. Topbaş, "Hep beraber bu geminin içinde yolculuk yapıyoruz. Onun için her nefes alan canlının haklarını korumak zorundayız. Bu hakların bir yaşam hakkından, bir kent hakkına ve yurttaşlık hakkına kadar korunması gerekiyor" dedi.

Programa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Nezla Tümer ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar