Mustafa Öztaşkın Türk-İş Genel Başkanlığı'na Aday


Mustafa Öztaşkın Türk-İş Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı
Sendikal Güç Birliği Platformu, Petrol-İş sendikası genel başkanı Mustafa Öztaşkın'ın 8-11 Aralık tarihlerinde yapılacak Türk-İş genel kurulunda genel başkan adayı olduğunu açıkladı.

Türk-İş 21. Genel Kurulu 8-11 Aralık tarihlerinde Ankara'da yapılacak. Genel kurulda Türk-İş'in yeni yönetimi de belirlenecek.

Türk-İş'e bağlı 10 sendikanın oluşturduğu Sendikal Güç Birliği Platformu (SGBP) bugün, Türk-İş genel başkanlığı için adaylarının Petrol-İş Başkanı Mustafa Öztaşkın olduğunu açıkladı. Platformun açıklamasında, “Türkiye’nin örgütlülük ağı en yaygın ve en geniş tabana sahip işçi örgütü olan Türk-İş’in 21. Genel Kurulu ülkemiz emek hareketinin geleceği adına tarihi bir dönemeç olmaya aday” olduğu söylendi. Türkiye’de hem toplumsal hareketlerin hem de sendikal hareketin sürekli kan ve güven kaybederek çekilebileceği en son sınıra kadar çekildiğinin söylendiği açıklamada, “Türkiye sendikal hareketinin en büyük örgütü Türk-İş de bu tarihi kırılma anında gerçek bir yol ayrımına gelerek artık ya hep ya hiç kavşağına varmıştır” denildi.

“Ne söz bitti ne eylem”
SGBP'nin açıklaması şu şekilde devam ediyor: “Umutların kırıldığı, gözlerin bu karanlığa tam da alışmaya başladığı bir anda 'ne söz bitti ne eylem' diyerek karanlığı aydınlatan o ilk işaret fişeğini yaktık. Türkiye işçi sınıfının yıllardır özlemini duyduğu güçlü bir birlikteliği inşa ettik ve Türk-İş üyesi sendikalar olarak Sendikal Güç Birliği Platformu’nu büyük yürüyüşümüzün ilk adımı olarak ilan ettik.”

Türk-İş yönetiminin toplumun ve emek hareketinin acil ihtiyaçlarına yönelik hiçbir çaba harcamadığının belirtildiği açıklamada, Türk-İş'in mücadele başlığı olarak başa yazması gereken konular şu şekilde sıralandı:

“Sendikal hak ve özgürlüklerin kullanılması önündeki engelleri kaldırmak,

Türkiye toplumunun ezici çoğunluğunu oluşturan geniş emekçi yığınlarını bölen yapay ayrımları sona erdirmek,

Güvencesiz istihdam, kuralsızlaştırma, esnek çalışma biçimleri, temel hizmet alanlarının ticarileştirilmesi ve özelleştirme politikalarının hiçbir engele takılmadan hayata geçmesine seyirci kalamamak,

İşsizliğin azaltılması, işsizlik fonunun amaçlarına uygun şekilde kullanılması, yeni istihdam alanlarının yaratılması, Anayasa ve çalışma yasalarının emeğin temel hak ve özgürlüklerini güvence altına alan bir şekilde yeniden düzenlenmesini sağlamak,

Kültür, inanç, cinsiyet gibi farklılıkların birer dezavantaj ve çatışma başlığı olmaktan çıkarılmasını hayata geçirmek,

Ülkemizde, işyerlerinde ve sendikalarda demokrasinin gerçek anlamda tam ve eksiksiz hayata geçmesi için mücadele etmek, fikir ve bilimsel çalışmalar üretmek.”

“Türk-İş'e hakim yönetim anlayışı iflas etmiştir”
“Siyasi partilerin ve hükümetlerin güdümünde olan, siyasete müdahale edemeyen, siyasi alanı sermaye temsilcisi odaklara terk eden, hem üyelerinin hem de toplumun ekonomik, sosyal ve siyasal sorun ve taleplerini görmezden gelen bugünün Türk-İş’e hakim yönetim anlayışı artık iflas etmiştir” şeklinde devam eden açıklama, Türk-İş'in bu yönetim anlayışı nedeniyle ağırlığı ve varlığı hissedilir bir örgüt olmaktan çıktığı saptandı.

SGBP'nin “sendikal hareketin yaşamakta geç bile kaldığı köklü değişime” öncülük etmeyi hedeflediği ifade edildi. Genel başkan adayı olarak Mustafa Öztaşkın'ı göstereceğini ilan eden Platform, 6 Aralık'ta da yönetim kurulu için adaylarını açıklayacak.

Açıklama Basın-İş, Belediye-İş, Deri-İş, Hava-İş, Kristal-İş, Petrol-İş, Tekgıda-İş, Tezkoop-İş, TÜMTİS ve TGS genel başkanlarının imzasıyla yayımlandı.
soL – Haber Merkezi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar