Nakliyat İş Sendikası'nda Örgütlenen Balnak Nakliyat Lojistik İşçilerinin Hukuk Zaferi


Nakliyat İş'in hukuk zaferi
Çayırova Şekerpınar Mahallesi’nde faaliyet gösteren Balnak Nakliyat Lojistik’te sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan yaklaşık 100 işçi açtıkları işe iade için açtıkları mahkemeyi kazandı.

Çayırova Şekerpınar Mahallesi’nde faaliyet gösteren Balnak Nakliyat Lojistik’te sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan yaklaşık 100 işçi açtıkları işe iade için açtıkları mahkemeyi kazandı. Yargıtay tarafından onaylanan karar sonrası işyerine giderek iş başvurusunda bulundular.

Nakliyat İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı ve Sendika Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal işyeri önünde yaptığı basın açıklamasında, “Sendikamız, Türkiye’nin en önemli lojistik işletmelerinden biri olan 1200 işçinin çalıştığı Balnak Nakliyat-Lojistik’te örgütlenme mücadelesi sürdürmektedir. Bu mücadele süreci içerisinde 100’e yakın sendikamız üyesi işçi işten çıkartıldı. İşten atılan üyemiz işçiler için işe iade davaları açılmış ve açılan işe iade davaları kazanılmıştır. İşe iade davaları Yargıtay’da da onaylanmıştır. Ayrıca işten çıkartmaların sendikal sebeple olduğu hükmü verilmiştir. İşverenin, işçileri işe başlatmaması durumunda boştan geçen 4 aylık süreye ilişkin ücretlerini ve 12 aylık sendikal tazminat ödeyeceği hükme bağlanmıştır.” dedi.

Yaklaşık 1.5 yıl önce işyerinde örgütlenme çalışmalarına başlamalarının ardından işverenin sendikaya üye olan yaklaşık 100 işçiyi otomasyon sisteme geçme, performans düşüklüğü, iş daralması gibi çeşitli gerekçelerle tazminatsız işten çıkardığını ileri süren Erdal Kopal, işverenin kötü niyetli olduğunu bir kez daha gördüklerini söyledi. Haklı mücadelelerinden hiçbir ödün vermeden girdikleri hukuk mücadelesinden zaferle ayrıldıklarını işçilerin mahkemeyi kazandıktan sonra işverenin uzlaşmak için işçileri aradığını belirten Kopal şunları söyledi:

“Bugüne kadar işyerinden kovmak için baskı, tehdit gibi her türlü yolu deneyen işveren işçilerin Yargıtay 9. Hukuk Dairesi’nin kararı sonrası gerek telefonla gerekse de evlerine kadar giderek sendikadan istifade ettikleri takdirde yeniden işbaşı yapacaklarını talep ettiler. Bu çok çirkin bir girişimdir. Tebligatı alan 8 işçimiz işbaşı başvurusun yaptı, diğer işçilerimiz ise tebligatları geldikçe başvurularını yaparak işbaşı yapacaklardır. İşçilerimizin onurlu mücadelesini bir kez daha kutluyorum.”

Konuşmanın ardından işe iade tebilgatı yapılan işçiler; Mesut sarısoy, Bayram Elibol, Fezayil Uzunoğlu, Nuri Yönügül, Ferami Korkmaz, Halil Güler, Dursun Tekgöz ve Hidayet Tekir işyerine giderek başvuruda bulundular. (soL - Haber Merkezi)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM