Orgeneral İlker Başbuğ'un Tutuklanmasına Neden Olan İnternet Andıcı Nedir


İnternet Andıcı Nedir
Zekeriya Öz ’ün başlattığı soruşturma, 2. Ergenekon davası tutuklusu emekli Albay Hasan Ataman Yıldırım’ın evinde yapılan bir aramada ele geçen “Hayhay” isimli bir belge sonrasında başladı. İddialara göre Yıldırım, TSK’da sivil memur olarak çalışan Mehmet Bülent Sarıkahya ile buluşmuş ve kara propaganda yapmak için kurulduğu tahmin edilen siteler üzerine konuşmalar yapmıştı. Bunun gazetelerde de yer almasının üzerine ön araştırma yapan savcılık, bütün sitelerin içerik sağlayıcıya verdiği ortak e-mailin hayhaytr@yahoo.com olduğunu ve Sarıkaya’nın giriş yaptığını tespit etti.

Altında 8 imza vardı
Savcılık araştırmasında, çoğu birbirlerine link vererek bağlanan bu sitelerin Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı IP numaraları kullandığını ve sitelerin G.Kurmay Başkanlığı’na ait olduğu anlaşıldı. Tam da bu sırada Ergenekon Savcıları’na “Islak İmza” belgesini gönderen meçhul ihbarcı ikinci bir ihbar maili gönderdi.

G.Kurmay Başkanlığı tarafından iktidar ve cemaatler aleyhine kara propaganda yapmak amacıyla 42 internet sitesinin kurulduğunu ve Bilgi Destek Daire Başkanlığı’nın yerli ve yabancı 430 internet sitesini de sürekli takip ettiğini ileri sürdü.

Mailine “internet andıcı” olarak adlandırılan bir belge de ekledi. İhbarcının gönderdiği belgeye göre Nisan 2009 tarihli “andıç” Genelkurmay Bilgi Destek Daire Başkanlığı tarafından hazırlanmıştı. Belgenin altında Topçu Albay Cemal Gökçeoğlu ve Albay Dursun Çiçek de dahil 8 kişinin imzası bulunuyordu. Belgede ‘Kimden’ bölümünün karşısında ‘Harekat Başkanlığı’ndan’, ‘Kime?’ bölümünün karşısında da ‘Genelkurmay 2. Başkanı’na’ yazıyordu. Dönemin G.Kurmay İkinci Başkanı Org. Hasan Iğsız’dı
Kaynak: habr.gazetevatan.com

İnternet Andıcı Neydi
İrtica ile Mücadele Eylem Planı ıslak belgesini Ergenekon savcılarına gönderen kimliği meçhul subayın gönderdiği ikinci ihbar mektubunda Genelkurmay Başkanlığının internet sitelerini izlemeye aldığı belirtiliyordu.

Taraf Gazetesi’nin 2 Şubat 2009’da psikolojik savaş amaçlı kurulmuş 35 internet sitesinin Genelkurmay’a bağlı Bilgi Destek Daire Başkanlığı tarafından yönetildiği iddia edildi. Ardından 3 Kasım 2009’da Ergenekon savcılarına “İrtica ile Mücüdele Eylem Planı”nın orijinalini gönderen ihbarcı subay, yeni bir ihbar mektubu göndererek bu sitelerin sayısının 42 olduğunu, ayrıca Genelkurmay’ın 430 siteyi de izlemeye aldığını söyledi. Mektupta Nisan 2009’da “internet andıcı” adlı belge de ek olarak gönderilmişti.

http://www.irtica.org, www.ozgurgenc.net, www.aslar.org, www.turkatak.-gen.tr, www.turkses.com, www.turkses.-net, www.turkses.org, www.pkkgercegi.-net, www.armenianreality, www.terorveguvenlik.net, www.gurbetciler.info gibi 42 sitenin kontrol edildiği iddia ediliyor.

Genelkurmay bünyesinde Bilgi Destek Daire Başkanlığı’nca psikolojik savaş amaçlı oluşturulan 42 internet sitesinin, iktidarı ve cemaatleri hedef aldığı ayrıca 292 Türkçe yayın yapan internet sitesinin de sürekli izlendiği ileri sürülüyordu.

1. Ordu Komutanı Org. Hasan Iğsız, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Korgeneral Mehmet Eröz, Tümgeneral Mustafa Bakırcı, Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, Albay Dursun Çiçek, Albay İlker Ziya Göktaş, Topçu Albay Cemal Gökçeoğlu ve Emekli Albay Hasan Ataman Yıldırım’ın isimleri geçiyordu.

2005’e kadar Psikolojik Harekat Şubesi olarak adlandırılan birimin adı Bilgi Destek Daire Başkanlığı olarak değiştirildi. Kurmay Albay Dursun Çiçek de Daire Başkanı idi. Birimin görevi yazılı, görsel ve sanal medya üzerinden ordu karşıtı görüşlere karşı savaş açmak ve olası bir savaş durmunda savaşın psikolojik boyutunu yönetmekti. Çiçek’in de bu kapsamda birçok internet sitesini yönettiği ve takip ettiği iddia ediliyordu.

Ergenekon soruşturmasının kabul edilen 4. iddianamesinde, Genelkurmay 1. Bilgi Destek Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan belgede, kamuoyunu yönlendirmek maksadıyla kurulan internet sitelerinin yanı sıra günlük takip edilmesi maksadıyla fişlenen internet sitelerine de yer verilmişti. İddianamede, ‘kara propaganda’ yapmak amacıyla kurulan internet siteleriyle ilgili önemli yer almıştı. Soruşturmayı yürüten savcıların talebi doğrultusunda araştırma yapan Tr.Net Orta Doğu Yazılım Hizmetleri AŞ, Milli Savunma Bakanlığı’na ait IP numaralarını kullanan bu sitelerin Genelkurmay’a ait olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Belge altında imzası bulunan Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, TSK’nın irticai ve bölücü unsurlarını izlemek üzere kurulmuş, işletilmiş internet siteleri bulunduğunu kabul etti. Çubuklu, “TSK’nın, Başbakanlık’ın ilgili plan ve direktifleri çerçevesinde irticai ve bölücü tehdit unsurlarını izlemek üzere kurulmuş, işletilmiş internet siteleri bulunmaktadır” dedi.

Başbakanlık böyle bir direktifin bulunmadığı açıkladı. Bunun ardından Genelkurmay şu cevap verdi: “Basın bilgilendirme toplantısında, bir soruya verilen cevapta kastedilen direktif 2000 yılına aittir. Söz konusu internet siteleri, 2007 tarihli 5651 sayılı yasaya uyum sağlamak maksadıyla yeniden düzenlenmiş ve daha sonra tümüyle iptal edilmiştir.”

Çiçek duruşmada verdiği ifadesinde “Benim görevim yurt dışıyla ilgili. Psikolojik harekat sanki mikrop, virüs. Dağa çıkmanın kötülüğünü anlatmak da psikolojik harekat. ‘Beyaz propaganda’ yaptık. Bu birimin üstüne gittiler, dağa çıkışlar arttı. G.Kurmay silah eğitimini bıraktı, okuma yazma kursu veriyor” demişti.

İhbarcının iddiasına göre kamuoyunun bu internet sitelerinden haberdar olmasının ardından sitelerde yeni yapılanmaya gidildi. Bilgi Destek Dairesi’ne bağlı şube başkanları kendi kredi kartlarıyla farklı sunuculardan alanlar alarak siteleri devam ettirdi.(www.gazeteport.com.tr)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM