KESK'e Bağlı Sendikaların Kadın Örgütlenmesine Yönelik Polis Baskını Yapıldı


KESK'e operasyon
Türkiye bir sabaha daha operasyonlarla uyandı. Bu kez hedefte KESK ve bağlı sendikaların merkezleri ile kadın yöneticiler vardı. İktidarın kendi iç çatlakları karşısında birliğini emeğe, Kürtlere, sola, kadınlara saldırarak kurma refleksi KESK operasyonunu da açıklıyor

Bu sabah saatlerinde Ankara'da KESK ve bağlı sendikalarındaki kadın örgütlenmesini hedef alan geniş kapsamlı bir polis operasyonu başlatıldı.

KESK, SES, Eğitim Sen ve Tüm Bel Sen'in hedef alındığı operasyonda eski ve yeni kadın yöneticilerin evlerinin de polis tarafından basılarak arandığı öğrenildi. Sendika merkezlerinde ve evlerde aramalar yapıldı.

Kadın sendikacılar hedefte
Gözaltına alınan KESK'li kadınlar: KESK Kadın Sekreteri Canan Çalağan, SES'in eski Genel Başkanı ve hala Kadın Sekreterliği görevini sürdüren Bedriye Yorgun, Tüm Bel Sen Kadın Sekreteri Güler Elveren, Eğitim Sen Ankara Şube Kadın Sekreteri Güldane Erdoğan, SES Ankara Şube Kadın Sekreteri Nurşat Yeşil, SES üyeleri Belkıs Yurtsever, Özden Özmen Gök, Hülya Saruhanoğlu, KESK eski Kadın Sekreteri Songül Morsümbül, Eğitim Sen üyeleri Şefika Şimşek, Evrim Özdemir, Hatice Kahraman, Leman Hız ve BES üyesi Leman Kiraz.

Operasyonun 2009'da KCK adı altında yürütlen operasyonlarda tutuklanan Seher Tümer dosyası ile ilintili olarak, "KCK'nın kamu çalışanları kadın örgütlenmesi" kapsamında gerçekleştirildiği öğrenildi.

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul konfederasyona yapılan baskının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne yönelik açıkladıkları eylem planı ile ilgili olduğunu söyledi. Tombul, baskınlarda 6 kadın sekreterin gözaltına alınmasının bundan ötürü olduğunu belirterek, arama yapılan sendikalarının ortak bir açıklama yapacağını kaydetti.

Fotoğraf sanatçısı Mehmet Özer de aynı saatlerde gözaltına alındı. Özer'in "İstanbul KCK" operasyonu kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.

9 ilde 100'e yakın gözaltı
ANF'nin haberine göre KCK adı altında yapılan operasyonlar sonucunda 9 ilde 100'e yakın gözaltı yaşandı.

İstanbul'da BDP'ye yönelik özel tim destekli bir operasyonda çok sayıda eve baskın düzenledi. İlk bilgilere göre en az 10 kişi gözaltına alındı. İzmir'de de sabahın erken saatlerinden itibaren yapılan baskınlarda 10 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'da da Dicle Haber Ajansı (DİHA) Diyarbakır Muhabiri İsmet Mikailoğulları'nın Yenişehir Sanayi Mahallesi'ndeki evine sabah erken saatlerde polis tarafından baskın düzenlendi. Mikailoğulları gözaltına alındı.

Operasyonlar Van, Muş, Antep gibi illerde de sürerken, Van'da belediye başkan yardımcısı Gülbahar Orhan gözaltına alındı.

KESK sokağa çıkıyor
KESK, konfederasyona ve bağlı sendikalara yapılan operasyonlara karşı saat 12.30'da Ankara İnsan Hakları Anıtı'nda bir basın açıklaması gerçekleştirecek. Sendika.Org

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM