Anadolu Ajansı Çalışanları Baskıyla Sendikadan İstifa Ettiriliyor


AA´DAN SENDİKASIZLAŞTIRMA OPERASYONU
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın AA'dan sorumlu olmasının ardından TGS'ye karşı başlattığı operasyon şimdi de üyelerin "Sendikadan istifa ettirilmesi" aşamasına geldi. Ankara'da Genel Müdürlükte çalışanlar bu sabahtan itibaren "Sendikadan istifa etmeleri" yönünde uyarılar aldılar. El altından, müdürler, şefler tarafından "işinden edilme" baskısı uygulanan gazeteciler, TGS'den istifa etmeye başladılar.

Türkiye Gazeteciler Sendikasını, (TGS) Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) içerisindeki etkinliği ve cezaevlerindeki gazetecilere yönelik çabaları nedeniyle hedefe alan Bülent Armç, AA'dan sorumlu Başbakan Yardımcısı olmasının ardından önce demeçlerle başlattığı TGS düşmanlığını, toplu emeklilik, sürgünler ve şimdi de sendikadan istifa ettirme aşamasına getirdi.

Bizzat Arınç tarafından 12 Haziran seçimleri sonrası AA Genel Müdürlüğüne getirilen Kemal Öztürk'ün çabalarıyla önce emekliliği gelen, ajansa yıllarını veren gazetecilerin emekli edilmeleri sağlandı. 100'ü aşkın gazetecinin emekli olmasının ardından bu kez TGS'yi ve yönetimini suçlayıcı metin kaleme aldırtıp, çalışanlara baskı ile imza attırıldı. İmza atmak istemeyenlere "Ya imzalarsınız ya kendinize haritadan yer seçin", "işinizi istiyorsanız imzalayın", "... günü işten atılma yazın gelecek" türü baskılarla 463 imza toplandı, ardından yine talimatla, hazırlanan metin gazeteciler de çağrılarak AA Genel Müdürlüğü önünde kamuoyuna duyuruldu.

Çalışanların buna rağmen sendikalarına sahip çıkmalarının ardından bugün de (Pazartesi) sendikadan istifalar yaşandı. Yöneticilerin baskısı ile notere giden çalışanlar sendikadan istifa etmek zorunda kaldılar. TGS ise üyelerine "istifa etmemeleri" çağrısı yaparak, "Baskıyla sendikadan istifa etmenin, Toplu İş Sözleşmesi'nin getirdiği tüm hakların kaybedilmesi anlamına geldiği" vurgulandı.

"İstifa ile bu hakların kaybedileceği ve tekrar kazanılmasının mümkün olmadığı" uyarısı yapan TGS, sendikadan istifa baskısının TCK'ye göre suç olduğunu da hatırlattı. Bu konuda suç duyurusunda bulunacağına yer verdiği mesajında TGS, "İşveren baskılarıyla haklarınızdan vazgeçmeyin" çağrısı yaptı. Evrensel

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM