İzzet Çetin Türkiye Gazeteciler Sendikasına Ve Anadolu Ajansı Çalışanlarına Yapılan Baskılar İçin Soru Önergesi Verdi


İzzet Çetin Türkiye Gazeteciler Sendikasına  Yapılan Baskılar İçin Meclise Soru Önergesi Verdi

Ankara Milletvekili Çetin, Anadolu Ajansı’nda TGS’ye yönelik yapılan baskıları meclis gündemine taşıdı.

Ankara Milletvekili İzzet Çetin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergeleri verdi.

-Anadolu Ajansı Soru Önergesi-

Ankara Milletvekili Çetin, Başbakan Yardımcısı Arınç’a Anadolu Ajansı’nda TGS’ye yönelik yapılan baskıları sorduğu önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Anadolu Ajansı işyerinde örgütlü, Türkiye Gazeteciler Sendikasına yönelik olarak kurumun genel müdürü Kemal ÖZTÜRK tarafından sistemli bir çalışma yapıldığı, sendikanın olağanüstü kurultaya götürülmesi için sendika üyesi çalışanlar üzerinde baskı uygulandığı ve olağanüstü genel kurul çağrısının çalışanlara kurum yöneticileri tarafından zorla imzalatıldığı iddiaları basın yayın organlarında yer almıştır. Bu konuyla ilgili olarak;

1- Türkiye Gazeteciler Sendikasının olağanüstü kongre yapmasını sağlamak üzere Anadolu Ajansı çalışanlarına baskı, tehdit ve şantajla olağanüstü kongre çağrısı metninin imzalatıldığı iddiaları doğru mudur?

2- 100 civarında personelin Kurum Genel Müdür Yardımcısı Ahmet TEK’in odasına tek tek çağrılarak emekli olmaya zorlandığı iddiaları konusunda bir inceleme ve soruşturma yapılmış mıdır?

3- Emeklilik dilekçesini vermediği için işten çıkarılan kaç kişi vardır? Yine emeklilik dilekçesi vermediği için başka yerlere tayin edilen, sürgün edilen kaç kişi vardır?

4- Kemal Öztürk’ün Genel Müdürlük görevini devraldığı 3 Ağustos 2011 tarihinden bugüne kadar kurumdan kaç kişi emekli edilmiştir? Kaç kişinin iş akti “tazminatsız” olarak feshedilmiştir? Kaç kişi hakkında tutanak tutulmuştur?

5- Aynı dönemde kaç personelin görev yeri değiştirilmiştir? Kaç personel çalıştıkları ilin dışına tayin edilmiştir?

6- Aynı dönemde Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü merkez ve bölge müdürlükleri ile temsilciliklerine kadrolu ve kaşeli olarak kaç kişi alınmıştır? Hizmet alımı adı altında taşeron şirketlere hangi işler yaptırılmaktadır? Taşeron şirket kadrosundan kaç kişi Anadolu Ajansı’nda görev yapmaktadır? Bunların işyerine maliyeti nedir?

7- Sendika üyesi olmamasına rağmen, sendika dayanışma aidatı da ödemeden/ödettirilmeden toplu iş sözleşmesinden yararlandırılan kaç kişi vardır bunlar kimlerdir?

8- İşyerinde “stajyer”, “kaşeli”, “yurt muhabiri”, “hizmet alımı” adı altında kaç kişi çalıştırılmaktadır? Bu kişilerin yaptıkları görevler nedir? Bu kişilerin kadro ve sigortalarının ne zaman yaptırılması düşünülmektedir?

9- Kurumdan sorumlu Bakan olarak, Kemal Öztürk döneminde meydana gelen tüm bu gelişmelerden bilginiz oldu mu?

10- Kurum Personeli üzerinde baskı kurulması sendika yönetiminin değiştirilmesine yönelik çalışma yapılması ya da kurumda başka bir sendikanın örgütlenmesinin sağlanması için Genel Müdüre bir talimatınız olmuş mudur?

11- Bütün bu baskı ve yıldırma girişimlerinin, Türkiye Gazeteciler Sendikasının gazetecilerin tutuklanması ve baskı altına alınması üzerine “Gazetecilere Özgürlük Platformu”nun kurulmasına öncülük etmiş olması, tutuklu gazetecilerin duruşmalarını takip ediyor olması ve bu yöndeki eylemlere katılmış olmasıyla bir ilgisi var mıdır?”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar