Kesk'in 4+4+4 Kesintili Eğitimi Protesto İçin Ankara'ya Girişine İzin Verilmiyor


Türkiye İlan Edilmemiş Sıkıyönetimi Yaşıyor!
4+4+4 olarak bilinen İlköğretim ve Eğitim Kanunu ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikalarında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’na karşı tepkilerimizi demokratik-meşru bir biçimde ifade edebilmek için Ankara’da yapacağımız basın açıklaması hukuk dışı bir biçimde engelleniyor.

İçişleri Bakanı’nın dün yayınladığı genelgeyle iller adeta polis ablukasına alındı. Arkadaşlarımızın illerden çıkışı engelleniyor. Adana’da 85 arkadaşımız baskıyla, zorla gözaltına alındı. İzmir, Aydın, Balıkesir, Manisa, Kocaeli, Bursa, Malatya, Batman, Urfa, Konya, Hatay, Zonguldak, Tokat illerinden arkadaşlarımızın çıkışları engellendi, anayasal hak olan seyahat etme özgürlüğü ayaklar altına alındı.

İllerden yapılan engellemeleri aşarak Ankara’ya doğru gelen arkadaşlarımız da Ankara’ya girişlerde engelleniyor. İstanbul gişeler çıkışı, Eskişehir Yolu’nda Ankara’ya 30. km Karayolları Tesisleri’nde Gölbaşı tarafında Jandarma tarafından yollar kesiliyor.

İşte AKP’nin ‘ileri demokrasi’sinin geldiği nokta.Bütün baskı, yasak ve engellemelere rağmen meşru ve demokratik hakkımızı kullanacağız. Bugün Ankara’daki arkadaşlarımızla saat 10.00’dan itibaren GMK Bulvarı YKM önü ve Ziya Gökalp Caddesi Mithatpaşa Köprüsü altında toplanacağız.kesk.org.tr

YÜRÜTME KURULU

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM