Romanlar Ağaç DikipTemizlik Yapacak


Romanlar ağaç dikip, temizlik yapacak
İşkur (Türkiye İş Kurumu), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in talimatıyla, Romanlara toplum yararına çalışma programı kapsamında istihdam yaratmak üzere harekete geçti.

İşkur Genel Müdürlüğü’nün, Romanlar’ın yoğun olarak yaşadığı 47 ildeki müdürlüklere gönderdiği talimatla, yaklaşık 1500 Roman’a, 750-900 lira arasında değişen aylıkla, 8 ay süreyle iş olanağı sağlanması hedefleniyor. Romanlar, çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi, okullarda çevre düzenlemesi, bakım onarım ve temizlik işleri yapılması, restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, ağaçlandırma, park düzenlemeleri, vadi ve dere ıslahı, erozyon engelleme çalışmaları gibi işlerde çalıştırılacaklar. 

1000-1500 Romana iş
Sıfır Ayrımcılık Derneği Başkanı Elmas Arus, “Sayın Bakan’ın talimatıyla İŞKUR, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana gibi büyükşehirler başta olmak üzere Romanlar’ın yoğun olarak yaşadığı 47 ile birer yazı gönderdi. Sayın Bakan’ın 17 Ocak’ta Roman derneklerinin temsilcileriyle yaptığı görüşmenin ardından, 7 Şubat tarihinde gönderilen bu yazıda, toplum yararına çalışma programı kapsamında Romanlara da istihdam sağlanması öngörüldü. Başlangıçta her il için istihdam edilecek Roman sayısı 10 olarak belirtildi, ancak bu sayı ilin istihdam kapasitesine ve başvuru sayısına göre arttırılacak” bilgisini verdi. 

Evlere sıcak yemek
Arus, bunun Romanlar açısından önemli bir adım olduğunu belirterek, “Çünkü bu program kapsamında istihdam imkanına kavuşacak olanların evlerine sıcak yemek girecek. Bu, ilk adım olarak önemli ancak devamında kalıcı istihdam politikalarının da oluşturulması gerekiyor, ileride bu adımın da geleceğine inanıyoruz” diye konuştu.

60 bin kişi toplum yararına çalıştı
Toplum yararına çalışma programı (TYÇP) kapsamında son 3 yılda yaklaşık 150 bin kişiye istihdam olanağı sağlandı. Başlangıçta 6 ay olan çalışma süresi de 8 aya çıkarıldı. 2009’da 45 bin 467, 2010’da 42 bin 66, 2011’de de 59 bin 906 kişinin yararlandığı toplum yararına çalışma programı kapsamında bu yıl ise 75 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor. Bunun için bütçeye 538 milyon 790 bin 941 lira ödenek konuldu. Program, işsizlerin maddi sıkıntıya düşmelerini önlemek için geliştirildi. Haberin devamı içn linki tıkayınız

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM