Tek Gıda-İş Sendikası Üyesi Amylum Nişasta Fabrkası İşçleri Greve Çıktı


AMYLUM İŞÇİLERİ GREVDE
Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu bulunan AMYLUM Nişasta fabrikasında başlayan grev birinci haftasını geride bıraktı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü aileleri ve eşleriyle birlikte grev alanında kutlayan işçiler, talepleri karşılanana kadar grevi sürdürmekte kararlı. Tek Gıda-İş Sendikası üyesi işçiler, grevin sanayi bölgesine hareketlilik getireceğini dile getirdiler.

İŞVEREN ZAM YAPMAYA VE SENDİKAYA KARŞI
Hakan Sencer, on aylık bir sürecin ardından greve çıktıkların anlattı. Patronun zam vermemek için katı bir tutum sergilediğini ifade eden Sencer, "5 yıldır çalışıyorum, 5 yıldır enflasyonun altmda zam'verildi. Derdimizi anlatacak kimseyi de bulamıyorduk" dedi. Grevin başarıyla sonuçlanmasının tüm organize sanayi bölgesini etkileyeceğini belirten Sencer, herkesin örgütlü olmasını istediklerini bildirdi.

İNSANCA YAŞANACAK ÜCRET
Üç yıldır AMYLUM Nişasta'da çalışan Yusuf Almaz, aldıkları ücretin düşük olduğunu belirtti. Grev nedeniyle sıkıntı yaşayabileceklerinin farkında olduklarım söyleyen Almaz, "Büyük bir pasta var ve işçiler bu pastanın bir dilimim bile almıyor. Bir çatal pasta belki bize düşüyor" dedi. Grevin sendikasız işçilere de faydalı olacağını ifade eden Almaz, örgütlülüğe ön ayak olacaklarım anlattı.

GREVE ARKADAŞ DESTEĞİ
Ercan Girici ile Yusuf Başar ise grevdeki arkadaşlarını desteklemeye gelmişler. Sonuna kadar arkadaşlarının yanında olacaklarım dile getiriyorlar.

Pepsi İşyeri Temsilcisi Hasan Kolay da desteğe gelenlerden. Pepsi'nin şekeri AMYLUM'dan aldığını aktaran Kolay, yaşanan grevin kendi işyerlerini de etkilediğini ifade etti. Kolay, işçi haklarının verilmesini istedi.

On yedi yıllık AMYLUM İşçisi Mehmet Halil Kangal işyerindeki ilk grevlerini yaşadıklarını söyledi. Açlık sınırının 900 TL'nin üzerine çıktığını hatırlatan Kangal, iş temposu bu kadar yüksek büyük bir şirkette ücretinin ve sosyal haklarının iyileştirilmesini istediklerini söyledi. İşyerinin, talepleri karşılayabilecek potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Kangal şunları söyledi: "Sokak arasındaki küçük işyerleri bile bu çalışmaya, bu parayı ödeyebilecek kapasitedir. Burası sokak arası işletmesi değil uluslararası bir firma dolayısıyla ücret adaletsizliğini sona erdirebilir." İdari personelle aralarında uçurum düzeyinde ücret farkı olduğunu dile getiren Kangal, "Mühendis işe yeni başladığı gün servis kapısından alıyor. Ama biz kilometrelerce yol yürümek zorunda kalıyoruz. Gece 12'de çıkan arkadaşlarımız var. Yanlarında torpil taşıyorlar, köpek saldırılarına karşı" diye konuştu. Kaynak: Evrensel Gazetesi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar