2012 İllerin 1 Mayıs Programı 2012 İl İl 1 Mayıs Programı


İl il 1 Mayıs programı
İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs, bu yıl da Türkiye genelinde yaygın bir şekilde kutlanacak. Kutlamaların merkezi yine İstanbul Taksim. Karadeniz'in merkezi ise Hopa olacak.
İşçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs'ta ülke genelinde milyonlarca kişi sokaklarda olacak. Geçen yıl 121 merkezde kutlanan 1 Mayıs'ın, bu yıl da yaygın bir şekilde kutlanması bekleniyor.
İşte bazı illerin 1 Mayıs programı.

İSTANBUL
1 Mayıs'ın kalbi yine Taksim Meydanı'nda atacak. Taksim'deki kutlamalar için 3 koldan yürüyüş yapılacak. Güzergahlar şöyle:
Gümüşsuyu kolu: TTB, TMMOB, TKP, Halkevleri
Tarlabaşı kolu: KESK, Halkların Demokratik Kongresi ve ÖDP.
Şişli sol kol: DİSK, Devrimci 1 Mayıs Platformu
Şişli sağ kol: Sendikal Güç Birliği Platformu, Şişli kolundan yürüyen Halkların Demokratik Kongresi korteji, DHF, BDSP, Mücadele Birliği, Alınteri. 

Şişli kolundan yürüyecek olan sendika ve örgütler, saat 09.30'da Ender Mağazası önünde toplanacak. 
Şişli kolundan yürüyen HDK'lılar ise saat 09.30'da Şişli Cami Meydanı'nda toplanarak.
Taksim Meydanı'nda yürüyecek. Yürüyüş saat 10.00'da başlayacak.

HOPA
Karadeniz'deki kutlamaların merkezi ise AKP'ye karşı direnişi ile tarihe geçen Hopa olacak. KESK, Türk-İş'e bağlı bazı sendikalar, Halkevleri, ÖDP ve ESP, 1 Mayıs'ı merkezi olarak Hopa'da kutlama kararı aldı. 31 Mayıs 2011 tarihinde Hopa'da seçim mitingi yapmak isteyen Başbakan Erdoğan, halkın yoğun protestosu ile karşılanmıştı. Hopalılar, çay fiyatlarının belirlenmemesini, derelerine yapılan HES'leri ve ÇAYKUR'un özelleştirilmek istenmesini protesto etmek için Hopa Meydanı'nda protesto gösterisi düzenlemek istemiş ancak polisin sert saldırısına maruz kalmıştı. Saatlerce süren çatışmalarda yoğun biber gazı nedeniyle kalp krizi geçiren emekli öğretmen Metin Lokumcu yaşamını yitirmişti. Hopa olaylarının 1. yıl dönümü yaklaşırken, önceki yıllarda Artvin ve Rize'de yapılan 1 Mayıs kutlamaları, bu yıl Hopa'ya kaydırıldı. Miting için saat 13.00'da ÇAYKUR fabrikası önünde toplanılacak ve Hopa Meydanı'na yürünecek. Fındıklı halkı, 1 Mayıs sabahı 1 kilometrelik bir yürüyüş ve basın açıklamasının ardından Hopa'ya gidecek.

İZMİR
İzmir'de iki ayrı miting düzenleniyor. İlerici sendika ve örgütler, Gündoğdu Meydanı'nda olacak. DİSK ve Türk-İş'e bağlı sendikaların oluşturduğu Sendikal Güç Birliği Basmane'de toplanarak Alsancak üzerinden, Halkların Demokratik Kongresi de Basmane Meydanı Fuar Kapısı önünde toplanarak Cumhuriyet Meydanı üzerinden Gündoğdu Meydanı'na yürüyecek. KESK ise Sümerbank önünde toplanacak. Türk-İş, Hak-İş, Memur-Sen ise Bornova'da miting düzenliyor.

ANKARA
DİSK, KESK, TTB, TMMOB ve Halkların Demokratik Kongresi ile diğer siyasi parti ve kuvvetler, saat 12.00'da Ankara Garı önünde toplanacak. 1 Mayıs mitingi Sıhhiye Meydanı'nda yapılacak. Türk-İş ve Hak-İş ise 1 Mayıs için Tandoğan'da ayrı bir miting düzenleyecek.

ESKİŞEHİR
KESK, DİSK, Türk-İş, TMMOB, HDK (ESP, BDP, EMEP, TÖP-G), Halkevleri, TKP, ÖDP, BDSP, Alınteri, DHF'nin de aralarında olduğu kurumlar, saat 12.00'da Anadolu Üniversite girişinde toplanarak Eskişehir Sıhhiye Meydanı'na yürüyecek.

DİYARBAKIR
KESK, DİSK, TMMOB, Türk-İş, ESP, ÖSP, EMEP, BDP ve DTK tarafından İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek olan miting saat 12.00'da başlayacak.

TUNCELİ
KESK, DİSK, Türk-İş, EMEP, ESP, BDP, Partizan, Demokratik Halklar Federasyonu'nun da aralarında olduğu kurumlar, saat 11.00'da Tunceli Devlet Hastanesi önünde toplanacak. Buradan Seyit Rıza Meydanı'na yürüyüş yapılarak miting düzenlenecek.

MALATYA
KESK, ESP, BDP, EMEP, İHD'nin de aralarında olduğu kurumlar, saat 12.00'da Emeksiz alt geçidinde toplanacak ve Emeksiz Meydanı'na yürüyecek. Miting programında tertip komitesi adına yapılacak açıklamanın yanı sıra NATO'nun füze kalkanına karşı uzun süre mücadele veren Kürecik halkı adına konuşma yapılacak. Türk-İş, Kamu Sen, Hak-İş ve Memur-Sen ise mitinge katılmıyor. Bu konfederasyonların, siyasi partilerin flama ve pankart taşımaması ve İstiklal Marşı okunması gibi dayatmalarının kabul edilmemesi nedeniyle katılmadığı öğrenildi.

ADANA
Adana'da DİSK, KESK, TMMOB, Türk-İş, Halkların Demokratik Kongresi, DHF, Partizan, BDSP, Halkevleri, TKP ve ÖDP'nin de aralarında olduğu sendika ve siyasi kuvvetler, saat 11.00'da Mimar Sinan Tiyatrosu önünde toplanacak. Miting, Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirilecek.

HATAY
DİSK, KESK, İHD, TMMOB, Halkların Demokratik Kongresi (ESP, BDP, SODAP, EMEP, Sosyalist Parti, Sosyalist Gençlik Hareketi, SDP, TÖP-G, Partizan), Demokratik Haklar Federasyonu, Mücadele Birliği, Akdeniz Kültür Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Kültür Derneği tarafından düzenlenecek olan miting için saat 12.30'da Doğuş okulları önünde toplanılacak. 1 Mayıs mitingi, Uğur Mumcu Meydanı'nda yapılacak.

BURSA
Bursa'da Türk-İş'in kutlamaları ayrı yapma kararı nedeniyle iki farklı miting düzenlenecek. KESK, DİSK'e bağlı Emekli-Sen ve Dev Sağlık-İş ile HDK, ÖDP, AKA-DER'in de aralarında olduğu kurumlar saat 14.00'da Stadyum önünde toplanarak, Kent Meydanı'na yürüyecek. Türk-İş ve Kamu-Sen ise saat 09.30'da toplanarak yine Kent Meydanı'nda miting düzenleyecek. Türk-İş'e bağlı Petrol-İş, Tek Gıda-İş ve TÜMTİS hangi kutlamaya katılacağını henüz açıklamadı.

ÇANAKKALE
KESK, DİSK, Türk-İş, HDK ve Halkevleri, Cumhuriyet Meydanı'nda miting düzenleyecek. Miting için saat 12.00'da Salı pazarında toplanılacak.

SAMSUN
Türk-İş, KESK ve DİSK'in düzenlediği 1 Mayıs mitingine HDK (ESP, EMEP, Sosyalist Parti, TÖP-G) ile Türkiye Gerçeği, Halkevleri, ÖDP, TKP ve EDP katılıyor. Miting için saat 11.00'da gar önünde toplanılacak ve Cumhuriyet Meydanı'na yürünecek. 1 Mayıs akşamı ise Atakul sahilinde şenlik düzenlenecek.

KONYA
Konya'da 12 Eylül'den sonra bu yıl ilk kez 1 Mayıs mitingi düzenlenecek. Daha önceki yıllarda basın açıklamaları yapılan kentteki mitingin öncülüğünü KESK yapıyor. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) bileşenleri, EDP, Halkevleri, ÖDP, Sosyalist Gençlik Derneği'nin de katılacağı 1 Mayıs mitingi Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü karşısındaki Atatürk Anadolu Lisesi önünde yapılacak. Saat 12.00'da miting alanında bir araya gelecek olan kitle, 13.00'da kortejler oluşturarak Alaattin çevresinde yürüyüş yapacak, miting alanına geri dönecek.

KAYSERİ
Kayseri'deki 1 Mayıs mitingine KESK, Birleşik Metal-İş, TÜMTİS, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, SDP, EMEP, EDP, BDSP, HDK katılacak. İki ayrı koldan yürüyüş yapılarak miting alanı olan Mimar Sinan Parkı'na gelinecek. Ezilenlerin Sosyalist Partisi saat 15.00'da Kayseri Lisesi önünde toplanacağını duyururken, diğer bileşenler saat 16.00'da Salih Algın Paşa İlköğretim Okulu önünde bir araya gelerek miting alanına yürüyecek.

ANTEP
Antep'te 1 Mayıs, İstasyon Meydanı'nda kutlanacak. Saat 10.00 Kırkayak Parkı ve Yeşilsu Parkı'nda bir araya gelecek olan kitle buradan mitingi alanına yürüyecek. HDK bileşeni partiler Yeşilsu Parkı'nda bir araya gelecek. KESK, DİSK, Türk-İş'in oluşturduğu tertip komitesi tarafından organize edilen miting 16.00'a kadar sürecek.

ELBİSTAN-NURHAK
Eğitim-Sen çağrısıyla Maraş'ın Nurhak İlçesi'nde ikinci kez miting düzenlenecek. Nurhak mitingi öncesinde Elbistan'da basın açıklaması yapılacak. Nurhak'ta saat 11.00'da PTT karşısında yapılacak mitinge, Eğitim-Sen Elbistan, Nurhak, Pazarcık şubeleri, Tüm Bel-Sen, AYÖP, ESP, BDP, SGD, CHP katılacak.

SAKARYA
Sakarya'da da 1 Mayıs mitingi düzenlenecek. KESK, DİSK Emekli-Sen, Halkların Demokratik Kongresi, ÖDP, CHP tarafından oluşturulan tertip komitesi 1 Mayıs günü saat 14.00'da Salko Camii karşısında toplanarak Kent Meydanı'na yürüyecek. ETHA

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar