Fazıl Say Twitter Mesajında Ateistim Dedi Savcılık Soruşturma Açtı

Fazıl Say'a Twitter mesajlarından dolayı soruşturma açıldı
Piyanist Fazıl Say'ın geçtiğimiz günlerde Twitter'dan paylaştığı sözler üzerine savcılık "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "dini değerlere hakaret" iddiasıyla soruşturma başlattı.

Geçtiğimiz günlerde Twitter'dan yaptığı paylaşımların ardından AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ve Nihat Doğan'ın küfürlü hakaretlerine uğrayan Fazıl Say'a savcılık tarafından soruşturma açıldı.

Kin ve düşmanlığa tahrik suçlaması
Vatan gazetesinden Elif Altın'ın haberine göre, ünlü piyanist Fazıl Say’a internet paylaşım sitesi Twitter’daki mesajları nedeniyle soruşturma açıldı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan suç duyurusunda, Say’ın militarist ateist olduğunu düşündürecek bu yazılar ile sadece Müslümanları değil Hıristiyan ve Yahudileri de rencide ettiği belirtildi. Suç duyurusunda, bu yazıların Türk Ceza Kanunu’nda belirtilen ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "dini değerlere hakaret" eylemini düzenleyen 216. maddenin 1 ve 3. maddelerine aykırı olduğu ifade edildi.

Suç duyurusunu işleme alan savcılık, Say hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma sonunda 1.5 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılabilecek. Haberde tahrik içerdiği ileri sürülen Say'ın mesajlarına da yer verildi:

- ”Muezzin 22 saniyede okudu akşam ezanını yahu. Prestissimmo con fuco!!! Ne acelen var? Sevgili? Rakı masası?”
- Ben ateistim :) diğer yarısını bilmem :))
- Ateistim ve bunu bu kadar rahat söyleyebildiğim için gururluyum. haber.sol.org.tr

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar