Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanlığı'na Ercan İpekçi Yeniden Seçildi


AA ÜYELERİNİN İSTİFAYA ZORLANMASININ ARDINDAN TGS'DE OLAĞANÜSTÜ SECİM YAPILDI
Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) başkanlığına Ercan İpekçi yeniden başkan seçildi.
Anadolu Ajansı'nda (AA), üyelerin yönetim tarafından istifaya zorlanmasının ardından Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Olağanüstü Genel Kurulu'nda dün gazeteciler sandık başına gitti. 210 delegenin oy hakkının olduğu seçimlerde mevcut başkan Ercan İpekçi ve Turgut Dedeoğlu yanştı.117 üyenin oy kullandığı seçimlerde İpekçi, oyların çoğunluğunu alarak yeniden başkanlığa seçildi.
İpekçi'nin listesinin delindiği seçimde Dedeoğlu'nun listesindeki adaylar yönetime girdi. Genel sekreterliğe Göksel Yıldırım seçilirken, yeni yönetim şu isimlerden oluştu: "Şehriban Kıraç, İbrahim Koç, Cem Kor, Sefahat Oğuz, Mete Öztürk. Seçimlerde mali genel sekreterliğe de Uğur Güç getirildi. 

Ercan İpekçi, AA'da hükümet operasyonu ve baskılar nedeniyle olağanüstü kurula gidildiğini ve üyelerin yeni başkam belirlemek için sandık başına gittiğini söyledi. Sendika içerisinde birtakım tartışmalaın olduğunu ancak sonucun sendikanın mevcut politikasını etkilemeyeceğini belirten Ercan İpekçi, "Sendikamız, basın ve ifade özgürlüğündeki önder konumunu ve Avrupa ile ilişkilerini sürdürecektir" diye konuştu. 
Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM