4/C'liler Sendika Kuruyor

4/C'liler sendika kuruyor
Hükümetin özelleştirme politikaları sonucu çalıştıkları kurumların özelleştirilmesi nedeniyle işlerinden ayrılmak zorunda kalan ve 4/C statüsünde çalışmak zorunda bırakılan emekçiler sendika kuruyor.
Ankara- Sözleşmeli, 4/C Çalışanlar Derneği (SÖZ-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Börekçi, 4/C statüsündeki çalışanları sendika çatısı altında toplamak için gereken hazırlıkları tamamladıklarını açıkladı.

SÖZ-DER Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Börekçi, yaptığı açıklamada,
hükümetin özelleştirme uygulamaları sebebiyle işsiz kalan eski kamu işçilerinin 4/C statüsünde çalıştırılmasının ciddi bir hak ihlalini de ortaya çıkardığına dikkat çekerek, "Bu nedenle de özelleştirme mağduru olanlar ile ihtiyaç üzerine 4/C'li statüde geçici olarak çalışanlar arasında farklı bir uygulama söz konusu olmuştur. Kamu çalışanları arasında en kısıtlı imkanlara sahip olarak çalışan kesim 4/C'lilerdir. Kamuda en öncelikli olarak en fazla hak kaybına uğrayan personellerin 4/C'liler olduğunu ve diğer sorunları yetkililere ve sendikalara iletmiş ve insanca yaşam düzeyine getirilmesi için gerekli hassasiyetin ve önceliğin gösterilmesini istemiştik" dedi.

Memurlara toplu sözleşme hakkı tanıyan Yasa kapsamında yapılan değişiklikle işçi dışında kalan personel olarak 4/C'lilerin de kamu personeli tanımının içine alınmış olması ve toplu sözleşme konusunun içinde anılan personel olma gelişmesinin kendilerini memnun ettiğini dile getiren Börekçi, "Yıllardır ilgili taraflar ve sendikalar tarafından konu mankeni gibi bir yerlere itilmemizin verdiği endişe ve tereddüt ile sağduyu ve yeterli olgunlukla ve sendikaların taleplerini ve toplu sözleşme sürecini yüksek heyecanla takip etmekteyken; açıklanan toplu sözleşme talepleri bizleri derin düşüncelere sevk etmiştir" diye konuştu. Börekçi, "Sendikaların kamu çalışanları arasında en fazla hak kaybına uğrayan personel olarak biz 4/C'lileri bildikleri halde ve kamudaki bu ciddi haksızlığı giderme adına en öncelikleri arasında alınma beklentimiz varken, toplu sözleşme talep konularının sonlarına aksesuar olarak ilave edilmemiz umutlarımızın kırılmasına neden olmuştur" dedi.

Her şeye rağmen toplu sözleşme konularının içine 4/C personelinin gündem olarak konulmasının kendilerini heyecanlandırdığını ifade eden Börekçi, "Toplu sözleşmeye dahil edilmemiz bizleri heyecanlandırmış ve beklentilerimiz ve hayallerimizin yıkılmaması için gerekli hassasiyetin gösterilmesini yine aynı sağduyu ve olgunlukla beklemekte ve takip etmekteyiz. Ancak yeterli hassasiyet istenilen ölçülerde yerini bulmamaktadır.

Demek oluyor ki ateş düştüğü yeri yakıyor. 4/C çalışanlarının hak kaybı, kendisi gibi yaşamayanların hayatında yeterince önemli yer tutmamaktadır" dedi.

Börekçi, tüm bu nedenlerden dolayı 4/C'lilerin bir sendika çatısı altında toplanarak, haklarını güçlü bir şekilde arayabilmeleri için sendika kurma çalışmalarını başlattıklarını bildirdi. ANKA

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM