Chp'den Taşeron İşçilerin Kadroya Alınması İçin Kanun Teklifi


Chp'den Taşeron İşçiler İçin Kanun Teklifi
CHP, kamudaki taşeron işçi ve çalışanların tamamının kadroya alınarak "sürekli işçi" veya "memur" kadrolarına geçirilmesi için kanun teklifi verdi.

CHP İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Umut Oran ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan kanun teklifinde, özel sektörde geçirilen sürelerin kamudaki kadro ve derece intibakların da dikkate alınması önerildi.

CHP tarafından verilen "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Taşeron Firmalar Aracılığıyla İstihdam Edilen İşçilerle Geçici Personelin Memur ya da Sürekli İşçi Kadrolarına Geçirilmesi ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nde, kamu kurum ve kuruluşları ile bunların doğrudan veya dolaylı olarak sermayesinin en az yüzde ellisine sahip oldukları ortaklıklarda, hizmet alımı amacıyla yapılan sözleşmeler gereğince, yüklenici aracılığıyla çalıştırılanların, Devlet memurları Kanunu'nun 4-D maddesine göre "sürekli işçi kadrolarına geçirilmesi" isteniyor. Teklife göre, taşeron işçiler için ihtiyaç duyulacak sürekli işçi kadroları bu kanunun yayım tarihinden itibaren altı ay içinde Maliye Bakanlığı'nca vize edilecek.

Kanun teklifinde, halen kamuda 4-C statüsünde çalışanların da üç ay içinde başvurmaları durumunda, isteklerine bakılarak, istihdam edildikleri kamu kurum ve kuruluşlarının memur ya da işçi kadrolarına geçirilmesi de düzenleniyor. Teklifte, bu şekilde memur veya sürekli işçi kadrolarına geçirilen geçici personelin, kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırıldıkları sürenin kıdemlerinden sayılması, taşeron firmalarca kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırılan işçilerin kadroya alınmasını yasaklayan düzenlemelerin yürürlükten kaldırılması öngörülüyor.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM