Deri İş Üyesi İşten Atılan Togo İşçileri Gözaltına Alındı

Togo işçileri gözaltına alındı 
Başbakanlar, Milletvekilleri ve patronlara özel ayakkabı üretimi ile tanınan TOGO Ayakkabı Fabrikası’nda çalışan ve sendikalı oldukları için işten atılan 35 işçi, direnişte oldukları fabrika önünde polisler tarafından gözaltına alındı.

Konuyla ilgi Deri-İş yönetim kurulu bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “9 üyemizin ardından 26 üyemiz daha işten çıkarılarak toplam 35 üyemiz, sendikal nedenle işten atıldılar. İşçiler fabrika önünden 27 Nisan’dan bu yana ayrılmayarak direnişlerini sürdürdü. TOGO işvereni kayıt dışı işçi çalıştırmaya devam diyor. Ancak suç işleyen işveren hakkında hiçbir yasal işlem başlatılmıyor. En temel demokratik haklarından olan ve aynı zamanda Anayasal ve yasal bir hak olan sendika hakkını işveren çiğnerken, yasa dışı şekilde kayıt dışı işçi çalıştırmasına göz yumulurken, emniyetin direnişin başından beri TOGO fabrikasını koruma altına almasını ve ekmek kavgası veren işçilere suçlu muamelesi yapmalarını kabul edemez buluyor ve güvenlik güçlerinin bu tutumunu protesto ediyoruz. Tüm engellere göğüs gererek haklı mücadelelerinden vazgeçmeyen TOGO Ayakkabı işçilerinin sendikal haklarına saygı duyulmadığı ve atılan işçiler geri alınmadığı sürece, fabrika önündeki mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.”

KESK Ankara Şubeler Platformu 10 Mayıs 2012 Perşembe günü (bugün) saat: 12.15 de direnişte olan Togo işçilerini destek ziyaretine gidecek. Başta ODTÜ öğrencileri olmak üzere bir çok yerden destek eylemine katılım sağlanacak. devrimciproletarya.net

Toplanma yer ve Saatleri aşağıdadır.
Kızılay
Toplanma yeri: Çankaya Belediyesi Önü
Saat:11.00

ODTÜ
Toplanma yeri: ODTÜ Yemekhanesi Önü
Toplanma Saati: 12.00

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

4857 Sayılı İş Kanunu Kimleri Kapsar