5 Bin Kişi İşe Alınacak

5 bin kişi işe alınacak, 5 Bin Kişi İşe Alınacak, TAB Gıda 5 Bin Kişiyi İşe Alacak, Burger King, İşçi Alacak, Sbarro İşçi Alacak , Popeyes İşçi Alacak, Arby’s İşçi Alacak, TAB Gıda Bünyesinde  Burger King Sbarro Popeyes ve Arby’s Markaları 5 Bin Kişiyi İşe Alacak.


5 bin kişi işe alınacak 
Bünyesinde Burger King, Sbarro, Popeyes ve Arby’s markalarını bulunduran TAB Gıda, hızlı büyümesini sürdürürken bu yıl çalışan sayısını 17 binin üzerine çıkarmayı hedefliyor. Şirket, kısa bir süre önce çalışanları için çağrı merkezi ve kariyer havuzu uygulamalarını başlattı. İK ve İş Geliştirme Direktörü Gökhan Asok ile hem işe alım planlarını hem de yeni uygulamaların nasıl gittiğini konuştuk.

Bundan 17 yıl önce restoran yöneticisi olarak TAB Gıda’daki görevine başlayan Gökhan Asok, başka birimlerde yöneticilik yaptıktan sonra genel müdürün önerisiyle insan kaynaklarına geçmiş. Yaş ortalaması 21-22 olan 12 binden fazla çalışan, Asok ve ekibinden soruluyor.

Kurumda şu anda toplam kaç çalışan var, ne kadarı restoran çalışanı?
TAB Gıda bünyesindeki toplam çalışan sayımız franchise’larımızla birlikte 12 bin kişiyi aştı. Bunlardan yaklaşık 11 bini restoran kadrolarımızda görev alıyor.

70 RESTORAN DAHA

Bu yılki işe alım planları nedir?

2012 yılının başından bu yana bütün markalarımızda (Burger King, Sbarro, Popeyes ve Arby’s) toplam 60 restoran açtık. Mevcut olanlar ve yeni açılan restoranlarımız için toplam 3 bin 557 kişi istihdam ettik. Bütün bunlarla yetinmeyip yıl sonuna kadar en az 70 restoran daha açmayı planlıyoruz. Bu restoranlarımızda görev yapmak üzere de yeni 1200-1500 kişiyi daha istihdam etmeyi hedefliyoruz.

Yurtdışında yeni restoran planlarınız ne durumda?

Şu anda aktif olarak Kıbrıs, Makedonya ve Gürcistan operasyonlarımız sürüyor. Üçünde de mevcut restoranların yanında bu yıl içinde yenilerini de açmış olacağız, özellikle bu dönemde Kıbrıs ve Gürcistan’da Burger King dışındaki diğer markalarımız da faaliyete başlayacak. Bunun yanında basına da yansıdığı gibi Çin ve Azerbeycan için de hazırlıklar son aşamaya geldi.

Yeni mezunlar işe alımlarınızın ne kadarını oluşturuyor?

Çalışanlarımızın görev aldıkları birimlerdeki rollerinde donanımlı olmaları için gerekli bütün teknik ve kişisel gelişim eğitimleri şirket bünyesinde verilmekte. Böylece hızlı servis sektörüne TAB Gıda standartlarında, alanında yetkin, hizmet anlayışı gelişmiş, başarılı çalışanlar kazandırıyoruz. Durum böyle olunca yeni mezunlar iş ilanlarımıza oldukça yoğun ilgi gösteriyor. Biz de bu ilgiye karşı işe alımlarımızın büyük çoğunluğunu yeni mezun adaylara fırsat tanıyarak yapıyoruz.

Yarı zamanlı çalışma sistemi var mı?

Saha ekiplerimizin yaş ortalaması merkezimize göre daha genç; bu durumun doğal yansıması olarak sahada öğrenci arkadaşlarımız özellikle yaz aylarında aramıza katılıyor. Restoran yöneticilerimiz de yarı zamanlı çalışanların ihtiyaçlarına göre haftalık programlarını hazırlıyorlar. Tabii ki yarı zamanlı çalışanlarımız bütün kariyer fırsatlarından yararlanmaktadır.

YENİDEN YAPILANDI

Gelelim yeni uygulamalara. Kariyer havuzu çok yeni bir proje. Globaldeki uygulamanın aynısı mı alındı, yoksa değişiklik yapıldı mı?

İnsan Kaynakları olarak Kariyer Havuzu olarak adlandırdığımız projeyi bu yılın ikinci çeyreğinde uygulamaya başladık. Sürekli değişen iş koşullarına karşı ancak dinamik bir yapıya sahip olursanız uyum sağlayabilirsiniz. Bir de bizim gibi, rakiplerinizin yıl bazında gösterdiği büyümeyi ay bazında gösteren bir kurumsanız bu iş daha da sıkı bir takip gerektiriyor. Bu büyüme hızımıza karşı kurum içindeki sistemlerimizi güncellemenin zamanı gelmişti. Bu uygulama ile yaygın organizasyona sahip bir kurum içinde çalışanlarımızın tümüne fırsat eşitliği sunmayı hedefliyoruz.

Böylece, şirket içinde yatay ve dikey pozisyonlara geçiş fırsatını yakalamış oldular.

Global ile bizim yaptığımız iş temelde aynı olsa da sonuçta bizim kurum kültürümüz, iletişim tarzımız ve fırsatlara yaklaşımımız oldukça farklı. Uygulamada radikal değil sadece içerikte ve sürecin sıralamasında bazı değişiklikler yaparak yeniden yapılandırdık.

Çalışanların yaklaşımı nasıl?

İlk başta biraz tedirgin yaklaştılar sonra bunun yerini heyecan ve sabırsızlık aldı. Hatta tahmin ettiğimizden daha fazla başvuru alıyoruz. İlerleyen zamanda kurum kültürümüzün içinde çok önemli ve vazgeçilmez bir konumda yer alacağına inanıyoruz.

İş başvuruları için 444'lü hat uygulamasına neden ihtiyaç duyuldu?

Ülke genelinde iş başvurularının daha kolayca yapılabilmesi amacıyla 444 7 TAB (822) hattını hizmete açtık. Bunun için çağrı merkezimizde 15 kişi bulunmakta, ayrıca merkez ofisimizde çağrıların raporlamasını yapacak ve restoranlar ile koordinasyonu sağlayacak iki insan kaynakları uzmanı da eğitim alarak konuda yetkilendirildi. Bu hatta yapılan başvuruların değerlendirilmesinin ardından da adaylar mülakata çağırılıyor.

Türkiye geneline bakıldığında halen internete ulaşamayan bir kesim olduğunu düşünüyorduk. Yaptığımız araştırmalarla bunun doğru olduğunu gördük ve telefonla başvuru yapmanın cazip olacağını düşündük. devamı için linki tıklayınız

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM