Hava İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Zalimoğlu Zalimsin Dedi


Başbakan'a 'Zulmeden zalim oğlu zalimsin' dedi.
Direnişteki hava işçileri Sütlüce'deki AKP İstanbul İl binası önünde protesto gerçekleştirdi. Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, hava iş koluna grev yasağını getiren AKP hükümetini eleştirdi, Başbakan’a “Esad halkına zulüm yapıyorsa, sen de halkına zulmeden zalim oğlu zalimsin” dedi.

İSTANBUL- Haksız yere işten atıldıkları için 50 gündür direnişte olan Hava-İş üyeleri, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek “, “Atılan işçiler geri alınsın” , “Grev haktır engellenemez”, “Ölmek Var dönmek yok” sloganları atarak AKP İl binasına yürüdü.

Çevik Kuvvet ekiplerinin önlem aldığı il binası önünde basın açıklaması yapan grup sloganlar, düdük, ıslık ve alkışlarla işten çıkarmaları protesto etti.

AYÇİN: HÜKÜMET SENDİKALARI YANDAŞ YAPMAYA UĞRAŞIYOR
Burada bir konuşma yapan Hava - İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, AKP hükümetini eleştirdi. Ayçin, “AKP Hükümeti sendikaları yandaş yapmak, içini boşaltmak istiyor. Biz bu oyuna direniyor, direnmeye devam edeceğiz” dedi.

‘BÖYLE BİR İLERİ DEMOKRASİ OLABİLİR Mİ?’

Demokrasi isteyenlerin, savaşa hayır diyenlerin, derelerin özgür akmasını isteyenlerin, taşeron işçilerin, köylülerin, herkesin sokakta olduğunu ifade eden Ayçin, “Aydınlar içeride, gazeteciler içeride, özgürlük isteyenler içeride, barış isteyenler içeride, işçilerin haklarını savunanlar içeride... Böyle ileri demokrasi olabilir mi?” diye sordu.

‘ZALİM OĞLU ZALİMSİN

Başbakan’ın “Daha dün, 'Esad halkına zulüm yapıyor'” diye konuştuğunu söyleyen Ayçin, yaşanan hak gasplarını sayarak, “Esad halkına zulüm yapıyorsa, sen de halkına zulüm eden zalim oğlu zalimsin” dedi.

İşçi ve memur sendikalarına çağrıda bulunan Ayçin, “Hava-İş üyesi arkadaşlarımın direnişi bir mesajdır. Bunu doğru okuyun. Birleşelim, mücadele edelim” dedi.

ÇAYCI: PİŞMAN DEĞİLİZ
THY'den çıkarılan işçiler adına Hava-İş Sendikası Baştemsilcisi Efem Çaycı'da basına yaptığı açıklamada, direndikleri için pişman olmadıklarını, tersine mücadele ile güçlendiklerini söyledi. Çaycı 50 gündür süren işçi kıyımına ve grev yasağına dikkat çekti: "Bizler THY Anonim Ortaklığı ve THY Teknik A.Ş. işçileri 50 gündür bu şirket yönetimlerince uygulamaya konulan işçi kıyımına ve grev yasağına karşı Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Bölümü'nde direniyoruz. Bizler onurluca grev yasağına hayır dediğimiz için işverenlerce kıyıma uğratıldık. Sendikal haklarımız, sendikamız ve demokratik bir ülke mücadelesi için mücadele ettik bundan pişman değiliz tam tersine mücadelemiz güçleniyor. Tüm ülkede ve dünyada haklılığımıza destek çığ gibi büyüyor " dedi.

‘İŞ BARIŞI VE İŞ HUZURU DERİNDEN YARALANDI’
Çaycı atılan işçilerin yeniden işe alınması gerektiğini söyledi: "Usulsüzce düzenlenmiş tazminatsız iş sözleşme fesihleri geri alınmalıdır. Grev yasağıyla hakları çalınan işçiler tazminatsız işten çıkarmalarla daha da mağdur edildi. İş yerlerinde iş barışı ve iş huzuru derinden yaralandı. Bu hakkaniyetsiz karar sonrası tüm çalışanların iş motivasyonu bozuldu yaşanan kuralsızlıklar ve baskılar sonucunda uçuş emniyetini risk altına sokan tehlikeli bir ortam oluştu " diye konuştu.

Çaycı, " İş barışı ancak işten çıkarılan işçilerin iş başı yaptırılması ve sağduyuyla Toplu İş Sözleşmesinin işveren ve sendikaca imzalanması halinde mümkündür. Sizleri sevdiklerinize emniyetle ulaştıran THY markası değil, uğradıkları haksızlığı ve mağduriyeti göğüslemeye çalışan THY emekçileridir " dedi. yurtgazetesi.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Migros Satılıyor Migros Kime Satılıyor

Simon Ne Demek Simonlar

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM